link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

Stap 2: creëer je personal brand

Creëer je personal brand

creëer je personal brandNu je in de vorige stap duidelijkheid heb geschept over wie je bent en wat je wilt is het nu tijd voor stap 2: creëer je personal brand. Wij concentreren ons hier met name op de online mogelijkheden die er zijn. Hiernaast is het uiteraard van belang dat je jouw persoonlijke brand niet alleen online vormgeeft maar ook in levende lijve! De volgende online mogelijkheden zijn er:

Online cv

Allereerst kun je een online cv maken. Naar onze mening is je cv een van je belangrijkste visitekaartjes. Hiermee kun je jezelf onderscheiden en je doelen verwezenlijken. Je ziet veel cv sites waar je snel en eenvoudig een cv kunt uploaden of aanmaken. Onze filosofie is dit niet te doen, maar juist tijd en energie te steken in het maken van je cv. We hebben een flink aantal tips hiervoor op onze site gezet. Verder loont het om eens te kijken naar onze sectie over solliciteren en cv’s.

Persoonlijke website

Wil je echt indruk maken en je personal brand zo veel als mogelijk delen met de buitenwereld dan kan het nuttig zijn om een persoonlijke website te (laten) maken. Op een dergelijke site kan je je specifieke vaardigheden volledig etaleren en bovendien heb je zo ook de zeggenschap over de lay-out en de feel van de site.

Bloggen en microbloggen

Je kunt er ook voor kiezen om een persoonlijke site te maken waarop je blogt. Dit gaat wat minder ver dan een persoonlijke site. Ook kun je gaan twitteren en op deze wijze laten weten wat je bezighoudt.

Sociale netwerksites

LinkedIn en Facebook zijn misschien wel de meeste bekende sociale netwerksites van dit moment. De meeste mensen gebruiken LinkedIn en Facebook om online contact te houden met hun vrienden. LinkedIn wordt meestal gebruikt voor zakelijke contacten. Welke je hiervan moet kiezen laten we aan jou over. Wil je je personal brand voornamelijk gebruiken om carriere te maken dan is het wel het meest logisch om hiervoor in ieder geval LinkedIn te gebruiken.

Foto, video en presentaties

Tenslotte kan je foto’s en video’s online delen. De meest bekende sites hiervoor zijn Instagram, Snapchat, Youtube, Flickr en Slideshare.

Ga naar stap 3: communiceer je brand »»

Menu