link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

Voorbereiding

Voorbereiding

Ben je op zoek naar je droombaan? Zoek je een tijdelijke klus die beter aansluit op jouw unieke talenten en ambities? Heb je moeite met het opstellen van je cv omdat je er een tijdje tussen uit bent geweest? Of weet je gewoon niet hoe je het beste je werkervaring in je cv kan verwoorden? De antwoorden op deze vragen worden gegeven door een goede voorbereiding. Door jezelf enige tijd te gunnen kan je stilstaan bij een aantal cruciale vragen over jezelf en nadenken over je persoonlijke merk en hoe deze je kunnen helpen in het vinden van je droombaan. Een goede voorbereiding kost je echter wel tijd en energie. Maar deze tijd is geen verloren tijd en levert je uiteindelijk een onderscheidend en authentiek cv op waardoor je meer kans maakt op je droombaan.

Wat kan je vooraf doen?

voorbereidingEen goede voorbereiding bestaat uit een aantal stappen. De belangrijkste vragen die je in deze fase moet beantwoorden zijn: Wat wil ik? Wat kan ik? en Hoe bereik ik dat? Om deze vragen te beantwoorden zijn er allerlei boeken en tools die zowel gratis als betaald en zowel online als offline worden aangeboden. En bedenk of dit het moment van actie voor jou is.

Welke hulpmiddelen zijn er?

Allereerst zijn er testen die het antwoord geven op de vragen wat wil ik? en wat kan ik? Deze testen vallen onder de noemer zelfanalyse. Het zijn testen als de persoonlijke SWOT analyse, beroepskeuzetest, competentietest,  groepsroltest en werkwaardentest. Als je weet wat je wilt en wat je kunt is het vervolgens noodzakelijk dat je je unieke talenten ook aan anderen weet te verkopen. Hiervoor biedt personal branding de nodige hulpmiddelen.

De volgende stap

Nadat je de antwoorden op de vragen hebt verzameld ben je klaar voor het invullen van je cv. Je zult merken dat de tijd die je besteed hebt aan deze voorbereiding je nu al winst gaat opleveren omdat je nu beter in staat bent om een persoonlijk en onderscheidend cv te maken.

Menu