link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

Online vindbaarheid van je cv vergroten

Online vindbaarheid van je cv vergroten

online vindbaarheid cv verhogenAls je een online cv maakt ben je natuurlijk goed bezig. Je kunt hiermee allereerst meer van jezelf laten zien, door te linken naar je site, je blog, een presentatie of een door jouw geschreven artikel en bovendien promoot je jezelf er ook nog eens mee. De online vindbaarheid van je cv vergoten is de volgende stap. Hierbij is van belang dat je goed nadenkt over een aantal zaken: functienamen en zoekwoorden.

Onderzoek naar functienamen

Allereerst is het van belang om dezelfde taal te spreken als de mensen die naar jou op zoek zijn: recruiters. Recruiters plaatsen online zoekopdrachten en gebruiken hierbij vaak functiebenamingen die in die specifieke branche gangbaar zijn. Als jij deze functiebenaming niet in je cv hebt staan dan word je niet gevonden. Als jij bijvoorbeeld een boekhouder bent en jezelf in je curriculum vitae alleen administrateur noemt, zal je online waarschijnlijk niet gevonden worden. Het is dus van belang om er achter te komen welke taal recruiters spreken. Je kunt hier achter komen door bijvoorbeeld bestaande vacatures hierop te scannen.

CV trefwoorden of keywords kiezen

online vindbaarheid van je cv vergrotenZodra je weet hoe recruiters online zoeken kan je deze trefwoorden opnemen in je cv. Het is hierbij verder van belang om te weten dat recruiters vaak gericht zoeken naar een bepaalde functie/branche combinatie. Als je in je curriculum vitae hiermee rekening houdt word je eerder gevonden. Je kunt bijvoorbeeld duidelijk aangeven in welke branches je hebt gewerkt en in welke branche je graag wilt werken. Concluderend, in het algemeen geldt dat het beter is om zo specifiek mogelijk te zijn in je cv, omdat dit het beste aansluit op de manier waarop recruiters zoeken.

Niet overdrijven met zoekwoorden

Tenslotte is het belangrijk om te beseffen dat het online gevonden worden alleen nut heeft als je een goed en professioneel cv hebt gemaakt. Overdrijf dus niet met het gebruik van trefwoorden en maak een onweerstaanbaar cv voor recruiters (en niet voor zoekmachines).

Menu