link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

Digitaal cv

Digitaal cv

digitaal cvJe kunt solliciteren met een papieren cv, maar dat is zo 2013 ;-). Met een digitaal cv maak je natuurlijk veel meer de blits. Hoe ziet een digitaal cv er eigenlijk uit? Er zijn drie vormen digitale cv’s.

cv in pdf formaat
Allereerst is er het curriculum vitae dat je per e-mail verstuurd. Dit is je normale cv in word of pdf formaat.

cv op vacaturesites
Dan is er het curriculum vitae dat je op een vacaturesite plaatst. Dit is meestal in een formaat dat door de intermediair gekozen wordt en geeft je hierdoor beperkte ruimte om het volledig naar eigen wensen vorm te geven. Indien je het op een vacaturesite plaatst krijg je ook geen persoonlijke homepage en hierdoor is je cv online niet vindbaar.

Digitaal cv
De laatste vorm is het digitale cv dat je kan maken op de verschillende sites. Dit is een online document waarin je koppelingen kunt leggen naar presentaties, video’s, blogs, homepages of andere sites. Daarnaast kan je zo het promoten op je Facebook pagina en wordt je hierdoor gevonden via zoekmachines.

Waarom een digitaal cv?

Steeds meer mensen kiezen er voor om een digitaal cv te maken in plaats van, of naast een papieren versie. Een digitale versie heeft een aantal voordelen:

  • met een digitaal curriculum vitae kan je online gevonden worden
  • je krijgt een persoonlijke homepage waarop jouw unieke talenten, ervaringen en eigenschappen staan
  • je kunt hem snel en overal online verzenden
  • een digitaal cv biedt de mogelijkheid om een presentatie, blog, website of video te koppelen
  • je kunt hiermee je personal brand communiceren
  • je laat zien dat je met de tijd meegaat

Hoe maak je een digitaal cv?

Je kunt op diverse manieren een digitaal curriculum vitae maken. Je kunt er zelf een maken door een domein te claimen, deze te laten hosten door een hostingprovider en hierop een website te maken. Ook kan je er voor kiezen om via onze site een te maken. Een voordeel hiervan is dat er geen kosten aan verbonden zijn, je cv er professioneel uitziet en je geen technische kennis nodig hebt.

 

Menu