link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

Ontdek de 2 meest gebruikte curriculum vitae modellen

Curriculum vitae model

Curriculum vitae modelEr zijn twee hoofdvormen voor het maken van een curriculum vitae. Een vaak gebruikt curriculum vitae model is het chronologisch cv. Deze wordt zo vaak gebruikt dat het ook wel standaard cv wordt genomen. Veel minder vaak gebruikt is het curriculum vitae model: competentie cv. Dit model wordt ook wel vaardigheden of functioneel curriculum vitae model genoemd.

Chronologisch curriculum vitae model

In een chronologisch cv staat de informatie zo veel mogelijk in chronologische tijdsvolgorde. Hierbij staan de contactgegevens meestal bovenaan en direct daaronder werkervaring, opleidingen en cursussen en de overige informatie. In een chronologisch cv kan je er voor kiezen om van nieuw naar oud te sorteren of van oud naar nieuw. In de praktijk wordt het vaakst gekozen voor van nieuw (meest recent) naar oud (minst recent). Dat is ook logisch omdat dan de meest essentiële informatie zo veel mogelijk bovenaan staat. In een chronologisch curriculum vitae staat met name de werkervaring centraal.

Competentie cv model

In een competentie cv staat niet zozeer de werkervaring centraal maar meer de talenten en vaardigheden die je hebt. In een competentie curriculum vitae sta je uitgebreid stil bij deze competenties en toon je hiermee aan dat je geschikt bent voor een bepaalde functie. Je laat hiermee iets meer zien van de persoon achter het cv, vaak ook omdat je de werkervaring die gevraagd wordt nog niet hebt.

Welk model gebruik je?

In het algemeen geldt dat starters, mensen die een carriere switch willen maken en mensen die om andere reden solliciteren op een functie waarvoor ze nog weinig relevante werkervaring hebben het beste een competentie cv kunnen maken. Mensen die relevante werkervaring hebben voor de functie waarop ze solliciteren kunnen vaak beter een chronologisch curriculum vitae maken. Hoe doe je dat? Dat vertellen we je hier! Of wil je een cv voorbeeld zien of een cv downloaden? Dat kan hier. Ga je solliciteren in een ander Europees land, dan is het Europass cv model wellicht handig.

Veel succes met het maken van een onderscheidend cv aan de hand van een curriculum vitae model!

Menu