link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

Competentie cv

Competentie cv

competentie cvNaast het chronologische cv is er een tweede veel gebruikt format, het competentie cv. Dit wordt ook wel een vaardigheden curriculum vitae genoemd. In dit format richt je je meer op je talenten en vaardigheden dan op de functies die je in het verleden hebt gehad. Je kunt zo meer in gaan op de zaken waarin je uitblinkt en je toont hiermee aan dat je geschikt bent voor een een bepaalde baan. Vaak wordt een competentie cv gebruikt door starters en mensen die een carriere switch willen maken en nog geen specifieke aantoonbare werkervaring hebben voor de gewenste functie. Webdesigners en IT’ers gebruiken deze versie ook vaak om aan te tonen welke prestaties zij hebben behaald en welke rollen hierbij zijn vervuld. Het is echter ook geschikt voor mensen die er een tijdje tussenuit zijn geweest en een ‘gat’ in hun curriculum vitae hebben.

Competentie curriculum vitae xl

Een competentie cv maakt het voor een groot gedeelte al mogelijk om je van anderen te onderscheiden. Je zoomt immers specifiek in op wat je talenten zijn, welke passie je hebt en welke successen je hebt behaald. Toch kun je jezelf nog meer onderscheiden door wat extra informatie te geven over wie je bent, welke doelen en motivaties je hebt en hoe zich dit verhoudt tot jouw privé leven. Hiervoor heb je in de voorbereiding wellicht al een persoonlijk statuut opgesteld. Wij noemen dit een competentie cv xl

Wat staat er in een competentie curriculum vitae xl?

In een competentie cv xl staat dezelfde informatie als in een traditioneel competentie curriculum vitae plús wat extra informatie over jou en je personal brand. Je zou hierbij kunnen ingaan op wie je bent, wat je doelen zijn, waar je online te vinden bent en, indien beschikbaar, je portfolio laten zien. Mensen in de IT kunnen hier bijvoorbeeld ingaan op de wijze waarop ze projecten uitvoeren. Op deze manier krijgt de ontvanger een compleet beeld wat je kunt én wie je bent. Indien je het lastig vindt om deze persoonlijke informatie op te nemen, volg dan het personal branding stappenplan.

Zoek je tips om je cv nog beter te maken, kijk dan eens op onze pagina met cv tips of download een cv voorbeeld (het competentie cv staat onderaan).

Menu