link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

Chronologisch cv

Chronologisch cv

Het chronologische cv is één van de meest gebruikte vormen. In een chronologisch curriculum vitae staan verschillende blokken met informatie, voor zover mogelijk, in chronologische tijdsvolgorde. Meestal staan de naam, adres en contactgegevens bovenaan en daaronder de gevolgde opleidingen, cursussen en werkervaring. In een chronologisch cv kan je er zowel voor kiezen om van nieuw naar oud te sorteren als van oud naar nieuw. Kies wat je zelf het meest prettig vindt.

Chronologisch cv xl

chronologisch cv
Om van een chronologisch cv echt een onderscheidend document te maken volstaat het niet om alleen in te gaan op informatie over je loopbaan. Wij noemen dit het chronologische cv xl. Op ervaring, opleiding en kennis alléén word je namelijk zelden aangenomen, tenzij je zodanig gespecialiseerd bent dat er weinig anderen zijn die hetzelfde kunnen. Voor de meeste van ons geldt dit echter niet. Het is dus noodzakelijk om iets meer te vertellen over wie jij bent, welke doelen en motivaties je hebt en hoe zich dit verhoudt tot jouw privé leven. Hiervoor heb je in de voorbereiding onder andere een persoonlijk statuut opgesteld.

Wat staat er in een chronologisch cv xl?

Heel simpel gezegd staat er in een chronologisch cv xl dezelfde informatie als in een traditionele  plús informatie over jou en je personal brand. Je zou dan in ieder geval wat meer  vertellen over wie je bent, wat je doelen zijn, welke competenties je hebt, waar je online te vinden bent en, indien beschikbaar, je portfolio laten zien. Op deze manier krijgt de ontvanger van het document een compleet beeld wat je kunt én wie je bent. Indien je het lastig vindt om deze persoonlijke informatie in je curriculum vitae op te nemen, volg dan het personal branding stappenplan.

Zoek je tips om je curriculum vitae nog beter te maken, kijk dan eens op onze pagina met cv tips of download een voorbeeld cv.

Menu