link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

Solliciteren en curriculum vitae

Solliciteren en curriculum vitae

Nadat je je hebt voorbereid ben je klaar om je curriculum vitae en je sollicitatiebrief te schrijven. Curriculum vitae betekent letterlijk levensloop en vertelt meer over wie je bent, wat je kunt en welke werkervaring je hebt. In een sollicitatiebrief kun je toelichten waarom je geïnteresseerd bent in een bepaalde functie of opdracht. Een belangrijk onderdeel van een sollicitatiebrief is je motivatie voor de vacature waarop je solliciteert of, in het geval van een open sollicitatie, je motivatie voor het bedrijf waar je solliciteert. De onderwerpen solliciteren en curriculum vitae staan centraal in dit gedeelte van onze tips.

Curriculum vitae

Ondanks het feit dat curriculum vitae levensloop betekent is het niet de bedoeling om je hele persoonlijke en werkzame leven samen te vatten. Het is je belangrijkste marketingdocument waarmee je je kunt onderscheiden van anderen. Op basis hiervan gaan potentiële werkgevers, intermediairs of opdrachtgevers immers beoordelen of je voor een gesprek wordt uitgenodigd of niet. Een cv is een document waarin je jezelf van je beste kant laat zien en waarin je je unieke talenten, vaardigheden, drijfveren en kwaliteiten beschrijft. In een sollicitatiebrief kan je nog wat meer van jezelf laten zien en beschrijf je vooral waarom je solliciteert.

Traditioneel curriculum vitae is passé

solliciteren en curriculum vitaeEen onderscheidend cv is geen traditioneel document zoals de meeste mensen die kennen. Een traditioneel cv heeft een uniforme inhoud en saaie lay-out, geprint met een standaard lettertype in standaard lettergrootte op 80 gram wit papier. Deze zorgen er in ieder geval niet voor dat je jezelf van anderen onderscheidt. Simpelweg omdat zowel de inhoud als de lay-out jouw unieke talenten niet benadrukken maar juist afzwakken.

Chronologisch en functioneel curriculum vitae

Ondanks het feit dat de traditionele manier om een cv te maken, naar onze mening, zijn beste tijd gehad heeft zijn er twee traditionele hoofdvormen die je goed kunt gebruiken om een onderscheidende  te maken. Dit zijn het chronologische cv en het competentie cv. Wil je nog verder gaan en niet beperkt worden door welk format dan ook, maak dan een onweerstaanbaar cv. Welk format je ook kiest, doe je voordeel met de volgende cv tips.

Sollicitatiebrief

Naast een curriculum vitae zijn een sollicitatiebrief en een motivatie vaak vereist om te solliciteren. De functie van je sollicitatiebrief is om je curriculum vitae toe te lichten en je motivatie voor de functie of de klus te verwoorden. Een goede manier om je ook in een sollicitatiebrief te onderscheiden van anderen is om vooral aandacht te besteden aan een goede motivatie.

Tot zover de tips over solliciteren en curriculum vitae. Veel succes met een solliciteren

Menu