link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

Carriere

carriereZit je carriere op een dood spoor, wil je leuker werk of totaal ander werk? Zoek je meer uitdaging, ben je je collega’s zat of je salaris? Wil je jezelf ontwikkelen, het beste uit jezelf halen, wil je meer verantwoordelijkheid? Wil je gaan leidinggeven of zoek je juist werk waarin je je inhoudelijke expertise volledig kan benutten? Dan is het tijd om aan je carriere te gaan denken! Hieronder leggen we uit waar je aan moet denken en we geven wat praktische tips en advies.

1e stap > zelfanalyse en carriere planning

Begin bij het begin en denk eens na over wat je wilt en wie je bent. Ken je sterke en ook je zwakke punten. Als je dat lastig vindt, vraag het dan eens aan familie of vrienden of doe een of meerdere (online) tests. Vervolgens is het belangrijk om je carrière concreet te gaan plannen. Hoe duidelijker je voor ogen hebt wat je wilt hoe waarschijnlijker het wordt dat je het ook zult realiseren. Kortom besteed aandacht aan carrière planning. Kom je hier niet helemaal uit overweeg dan om advies te vragen aan een loopbaan coach.

2e stap > personal branding

Indien je kwaliteiten aansluiten op het werk dat je doet dan zou je kunnen besluiten om je carrière bij je huidige werkgever voort te zetten. Mocht dat niet het geval zijn dan ga je actie ondernemen om het werk aan te laten sluiten op jouw kwaliteiten. Dit kan betekenen dat je van baan verandert maar dit hoeft natuurlijk niet. Het is hoe dan ook van belang om je van anderen te onderscheiden. Iedereen heeft unieke eigenschappen. Het gaat erom dat je je bewust wordt van deze eigenschappen en ze vervolgens inzet om je doelen te bereiken. Personal branding en een elevator pitch kunnen je hierbij zeker helpen.

3e stap > netwerken en online aanwezigheid

Welke richting je ook op gaat, het is van groot belang om jezelf te laten zien en contacten op te bouwen en te onderhouden. Zo weten anderen dat je bestaat en blijf je op de hoogte van eventuele werkmogelijkheden. Wellicht heb je er een hekel aan, feit is wel dat netwerken nog nooit zo gemakkelijk is geweest als nu. Online zijn er veel mogelijkheden die bovendien makkelijk toegankelijk zijn voor iedereen. Sociale sites als Facebook en LinkedIn kunnen eenvoudig gebruikt worden om te netwerken.

Menu