link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

Loopbaan

Loopbaan

De tijd dat je je leven lang bij dezelfde organisatie werkt ligt al enige tijd achter ons. Vandaag de dag blijven de meeste mensen veelal niet langer dan een aantal jaar bij dezelfde organisatie. Het wordt dan ook steeds belangrijker om zelf vorm te geven aan de ontwikkeling van je loopbaan. Dit wordt niet meer voor je gedaan. Hierbij is het van belang na te denken over wat je daadwerkelijk belangrijk vindt, wat je voldoening geeft en waar je energie van krijgt. Als je dat weet kan je voor jezelf ook bepalen welke kant je op wilt en welke doelen en motivatie je hebt.

Loopbaanontwikkeling en doelen

loopbaan Nadat je in kaart hebt gebracht wat je wil bereiken is het zaak om je eigen kwaliteiten en vaardigheden vast te stellen. Je gaat hiermee onderzoeken of jouw kwaliteiten aansluiten op het werk dat je doet. Mocht dat niet het geval zijn dan ga je actie ondernemen om het werk aan te laten sluiten op jouw kwaliteiten. Dit kan betekenen dat je van baan verandert maar dit hoeft niet. Het kan ook zijn dat je hier zelf niet helemaal uitkomt. Overweeg dan om een coach in te schakelen. Ook is het van belang om vast te stellen of je voldoende kennis en vaardigheden hebt om je doel te bereiken. Mocht dit niet het geval zijn dan kan je een cursus of opleiding volgen om je kennis te vergroten en/of vaardigheden aan te leren.

Netwerken

Welke richting je ook op gaat, het is van groot belang om contacten op te bouwen en te onderhouden. Zo blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen en eventuele werkmogelijkheden. We hebben het dan over netwerken. De meeste mensen hebben hier negatieve associaties bij en er bestaan ook veel misverstanden over. Feit is dat een groot aantal vacatures nooit openbaar worden gemaakt. Deze belanden via via bij een geschikte kandidaat. Feit is ook dat netwerken nog nooit zo gemakkelijk is geweest als nu. Online zijn er veel mogelijkheden die bovendien makkelijk toegankelijk zijn voor iedereen. Sociale sites als Facebook en LinkedIn kunnen snel en eenvoudig gebruikt worden om te netwerken.

Menu