link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

Inhoudsopgave

De inhoudsopgave van het boek

boek cover
H1 – Het perfecte curriculum vitae
De inleiding van het boek. Wat leer je wel en wat leer je niet in dit boek.

H2 – Wat is een cv en waar heb ik het voor nodig?
In dit hoofdstuk leer je wat een curriculum vitae is en wat het doel is van een cv. De auteur legt uit wanneer je wel en wanneer je geen cv nodig hebt en hij gaat in op één van de succesfactoren van een professioneel en onderscheidend cv: personal branding.

H3 – CV-formats en vormen
In dit hoofdstuk gaat de auteur in op verschillende formats en vormen van een curriculum vitae. Hij onderscheidt de twee meest gebruikte formats, het chronologische en het competentie cv. Daarnaast geeft hij zijn visie op het perfecte cv. Naast deze formats zijn er verschillende vormen waarin je een cv kunt maken. Er komen enkele voorbeelden voorbij.

H4 – Stappenplan cv schrijven
In dit hoofdstuk staat het stappenplan voor het maken van een perfect cv. De auteur legt uit wat een ‘pluk cv’ is, wat het nut hiervan is en hoe je dit kunt gebruiken om een onderscheidend cv te maken. Daarnaast gaat hij in op personal branding en laat hij zien hoe je je personal brand in je cv kunt opnemen.

H5 – De 10 eigenschappen van een perfect cv
In dit hoofdstuk beschrijft de auteur de 10 eigenschappen van een perfect cv. Bij elke eigenschap staan tips over de manier waarop je deze eigenschap in de praktijk kunt bereiken. Na het lezen van dit hoofdstuk ben je in staat om een onderscheidend cv te maken waarmee je opvalt tussen de grote grijze massa!

H6 – de vijf meest gestelde vragen over het cv
In dit hoofdstuk staan de antwoorden op de vijf meeste gestelde vragen over het curriculum vitae. De auteur gaat in op vragen als ‘Moet je wel of geen pasfoto opnemen?’, ’Hoe verwerk ik ontslag in mijn cv? en ‘Moet ik wel of geen hobby’s opnemen?’’.

H7 – Ik ben klaar met mijn cv en nu?
In dit hoofdstuk staat wat je verder nog kunt doen nadat je een perfect cv hebt gemaakt. De opbouw van een effectieve sollicitatiebrief wordt besproken en de verschillende onderdelen waaruit deze bestaat. Na het lezen van dit hoofdstuk ben je klaar om je droombaan te vinden!

Menu