link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

Wat heeft een netkous met je cv te maken?


Wat heeft een netkous met je cv te maken?

wat heeft een netkous met je cv te makenEen ladder in je netkous, wat tandpasta in je mondhoek een gebroken achterlicht. Soms is het handig dat er iemand is die je hier attent op maakt. Je kunt immers niet alles zelf zien en bent soms blind voor je eigen fouten. Ook kan het zijn dat je jezelf systematisch overschat. Dit blijkt met name voor te komen bij mensen die slecht (!) presteren. Dit effect is wetenschappelijk onderzocht en is bekend onder de wetenschappelijke naam: Dunning-Kruger effect Maar wat heeft een netkous met je cv te maken?

Details maken je cv

Bij het maken van een cv gaat het vaak om de details. Als je de juiste achtergrond en ervaring hebt voor een bepaalde functie gaat om de kleine dingen die er voor zorgen dat je uitgenodigd wordt voor een sollicitatiegesprek. En als er dan fouten in je cv staan neemt de kans om uitgenodigd te worden af. Hierbij kan een eenvoudig typefoutje, een grammaticale blunder of zelfs een lay-out kwestie er voor zorgen dat de keuze op een van je concurrenten valt en niet op jou.

Woord voor woord

Het is dus noodzakelijk om je curriculum vitae woord-voor-woord door te nemen en er zeker van te zijn dat er geen fouten meer in zitten. Daarnaast is het verstandig om het document door iemand anders te laten checken. Je kunt je in de huidige arbeidsmarkt nu eenmaal geen fouten veroorloven. Laat je cv dus door een kennis, familielid of collega lezen of een professioneel bureau. Twee zien immers meer dan een!

Over Lifebrander

cv.nl Tags: ,


Sorry, comments for this entry are closed at this time.

Menu