link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

4 tips om jouw droombaan te vinden!


droombaan tipJe denkt misschien dat je droombaan te mooi is om waar te zijn en veel te ver weg is. Maar ben je je zoektocht al begonnen? Heb je al eerste stappen gezet om het concreet te maken en daarmee dichterbij te komen bij die baan? Alles begint met een plan en de voortgang hangt af van hoe je invulling geeft aan dit plan. En ga voor jezelf na wat die droombaan dan een droombaan maakt.

Droombaan tip 1 – laat je huidige situatie los

Je hebt momenteel geen baan en zoekt eindeloos naar de baan die passend is, maar is dit wel echt wat je wilt? Neem heel even de ruimte om vast te stellen waar je hart ligt, in wat voor soort functie, wat voor soort organisatie of misschien wel je eigen bedrijf. Zodra je dit helder hebt kan je verder. Dan kan het nog betekenen dat je eerst een baan krijgt die je niet zo super vindt, maar als het bijdraagt aan een hoger liggend doel dan wordt het een heel ander verhaal. Of misschien heb je op dit moment een goedbetaalde baan, maar wil je wat anders omdat je doodongelukkig wordt van de situatie zoals deze is. Geld is makkelijk, zonder meer, maar het brengt je geen voldoening meer als je een hoger liggend verlangen hebt.

Droombaan tip 2 – werk een stappenplan uit

‘A goal without a plan is just a dream’. Wat zijn de eerste dingen die je kunt doen? Heb je een opleiding nodig? Heb je al mensen gesproken die in ‘jouw’ functie werken? Hoe voelt het om in deze functie te werken? Wat levert het op in energie en financiën? Wat zal het met je doen als je eenmaal die baan hebt? Doe het in kleine stapjes als dit jou helpt. Schrijf op welke stappen je wilt gaan zetten en koppel daar een datum aan vast en maak het concreet en visueel.

Droombaan tip 3 – stel een deadline!

Als je geen deadline stelt, dan blijft het bij ‘ooit zal ik…’  Het juiste moment komt misschien nooit. Bij een eigen bedrijf starten hoort risico en bij die reis om de wereld heb je aardig wat spaarcentjes en vrije dagen nodig. Dus wanneer is dan hét moment om het te doen? Stel een datum vast en werk daar naartoe. Als je echt je droombaan wil, dan geeft die datum je extra energie om dit na te jagen.

Droombaan tip 4 – start vandaag!

De reden dat dromen niet uitkomen is dat mensen de eerste stap niet durven zetten. Het is echt een kwestie van doen, lef hebben en buiten je comfortzone stappen. Iedereen kan het, ook jij. Als je maar weet waar je moet beginnen en waar je terecht wilt komen. Als je niet direct start, dan is het misschien toch niet je droom(baan), want geloof me, dan start je vandaag nog (langer kan je niet wachten). Go for it!!

Over Lifebrander

cv.nl Tags: ,


Sorry, comments for this entry are closed at this time.

Menu