link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

Pluk cv


Pluk cv

pluk cvAls je werk zoekt heb je in 99% van de gevallen een curriculum vitae nodig. In een cv kan je in enkele bladzijden aangeven welke kennis, ervaring en competenties je bezit. De lezer ervan kan vervolgens in korte tijd beoordelen of jij geschikt bent voor de functie of niet. Als je geschikt geacht wordt, wordt je uitgenodigd voor een gesprek en als je dat niet bent wordt je afgewezen. Daar komt het in hoofdlijnen op neer. Het maken van een professioneel, onderscheidend en persoonlijk cv is voor veel mensen een flink karwei. Wat zet je wel in je curriculum vitae en wat niet? Het kan helpen om te beginnen met een zogenaamd pluk cv.

Wat is een pluk cv?

In een pluk cv zet je alle professionele informatie die je in je levensloop tot nu toe hebt verzameld. Wees hierbij zo uitgebreid mogelijk. Noem elk bijbaantje, opleiding, alle nevenactiviteiten, lidmaatschappen, vrijwilligerswerk en stages die je hebt uitgevoerd. Beschreef deze onderdelen zo uitgebreid mogelijk. Gebruik hierbij wel korte zinnen (beter nog: opsommingen) en ga in op de essentie van hetgeen je hier hebt gedaan of geleerd. Zorg ervoor dat je de informatie als lezer snel kunt verwerken.

Gericht curriculum vitae

Als je hiermee klaar bent dan heb je een uitgebreid document dat de basis vormt voor je sollicitaties. Bij elke sollicitatie beoordeel je de informatie in het pluk cv op relevantie voor de functie waarop je solliciteert. Zo zal je werkervaring als krantenbezorger van de Volkskrant relevant worden als je bijvoorbeeld solliciteert bij de Persgroep. Op dezelfde manier kan je er voor kiezen om bepaalde competenties die je hebt in het ene cv wel en in het andere niet op te nemen. En uiteraard zal je in elk curriculum vitae onmisbare zaken als persoonlijke gegevens en (relevante) opleidingen en cursussen opnemen.

Veel succes met het maken van je curriculum vitae en eventuele sollicitaties!

Over Lifebrander

cv.nl Tags: ,


Sorry, comments for this entry are closed at this time.

Menu