link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

In slaap voor de TV?


in slaap voor de TV

Drukke dag op kantoor gehad, thuis snel wat gegeten en dan … val je weer in slaap voor de TV. Of het is eindelijk weekend, maar je hebt geen enkele puf meer om op pad te gaan? Wanneer is eigenlijk de laatste keer dat je heel hard hebt gelachen, of razend enthousiast bent geraakt? In deze blog geef ik je effectief advies om de cirkel te doorbreken en meer energie en inspiratie te creëren!

Automatische piloot

Veel mensen geven aan dat ze moe zijn, teveel op de automatische piloot draaien, geen tijd hebben voor sport en vrienden. We vinden het heel normaal dat een huis of een auto goed onderhouden moeten worden, maar denken dat we zelf onbeperkt vooruit kunnen zonder noemenswaardig onderhoud. Dat lukt misschien ook een behoorlijke tijd, totdat er wat gebeurt of gaat wringen. Als je erg moe bent weet je niet eens meer hoe je – op werk en thuis – kan zijn als je goed uitgerust bent, regelmatig sport, tijd besteedt aan je vrienden en je hobby enzovoorts.

Voorwaarden voor energie en inspiratie

Het is een open deur, maar de belangrijkste voorwaarden voor meer energie en inspiratie in je leven zijn toch nog steeds: tijd voor jezelf maken & keuzes durven maken! In de opdracht hieronder staan de gebieden waar je energie en inspiratie uit kunt halen. Als je denkt dat je je eigen onderhoud ook hebt verwaarloosd, maak dan eens deze opdracht voor jezelf:

Activiteit Hoeveel energie geeft je dit nu?
0 = geen, 10 = maximaal
Wat kun èn wil je meer benutten of verbeteren?
Maak een concrete afspraak met jezelf:
slapen / rust
(gezonde) voeding
humor / lachen
sport / beweging
bezig zijn met je hobby / passie
(fysieke en mentale) ontspanning
vrienden / sociale contacten
(t)huis:
liefde / relatie
werk:
spiritueel / zingeving
(vul zelf in)

Download deze tabel

Creëer ruimte

Belangrijke voorwaarde is natuurlijk dat je ook ruimte creëert om je voornemens in de praktijk te kunnen brengen. Een dag heeft maar 24 uur, een week maar 7 dagen en jij bent maar 1 mens. Vul daarom ook deze lijst voor jezelf in:

De activiteiten waar ik minder tijd in ga steken / prioriteit aan ga geven:

  • ..
  • ….

De mensen waar ik minder tijd in ga steken en prioriteit aan ga geven:

  • ..
  • ….

Tenslotte

Soms zal je echt minder tijd of ruimte hebben voor je eigen fysieke en mentale onderhoud. ‘Life happens’ en laat soms geen keus. Belangrijk is dan nog meer dat je bewuste keuzes maakt over waar je je tijd, aandacht en energie aan uitgeeft. En natuurlijk zodra dat weer kan, je achterstallig onderhoud oppakken!

Over Lifebrander

cv.nl Tags: ,


Sorry, comments for this entry are closed at this time.

Menu