link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

Help, ik heb goede voornemens gemaakt!


goede voornemensJanuari is al weer bijna voorbij. Hoe zit het met de goede voornemens? Je hebt vast een paar goede voornemens voor jezelf vastgesteld. Ook jezelf voornemen om dit jaar eens geen goede voornemens vast te stellen is een voornemen. Is het gelukt om ze vast te houden die voornemens? Zo ja, hartstikke goed. Zo niet, wat is de reden?

Goede voornemens

Goede voornemens beginnen wat mij betreft met de juiste mindset. Het betreft meestal iets beter te doen of anders. In het begin lukt het vaak nog wel. Daarna gebeurt er iets waardoor je van je voornemen afdwaalt. Je denkt ach die ene keer, dat kan wel. Die ene keer worden echter meer keren en voor je het weet geef je er de brui aan.

De juiste mindset

Hoe kan dit? In mijn optiek is een voornemen een doel dat je wilt bereiken. Elk doel begint met de juiste mindset. Een mindset is het geheel van gedachten, opvattingen en overtuigingen ten aanzien van jezelf, anderen en de wereld om je heen. Jouw mindset is dus bepalend voor je beslissingen. Je beslissingen zet je vervolgens om in actie. En dat wat je doet of laat bepaalt uiteindelijk het resultaat. Of dit nu op zakelijk of persoonlijk vlak is.

De juiste strategie

Naast de juiste mindset om jouw doel (het voornemen) te behalen, is het ook van belang om de juiste strategie te bepalen om het doel te behalen. Je kunt ook zeggen dat je je pad uitstippelt. Je bedenkt van te voren hoe lang je er over wilt doen om het doel te behalen en wat je gaat doen als je jouw doel hebt gehaald. Met andere woorden vier je behaalde successen! En het geeft niet als je een zijpad inslaat als het maar bijdraagt tot het behalen van jouw doel.

Het vinden van een nieuwe baan

Voor het vinden van een nieuwe baan is een strategie bijvoorbeeld (meer en gerichter) gaan netwerken of een buddy zoeken om je te ondersteunen. Deze buddy kan je helpen bij het oefenen van netwerk- of sollicitatiegesprekken. Ook kan hij of zij je wijzen op je blinde vlekken. Bepaal wat je nodig hebt om jouw doel te bereiken en wat voor jou werkt.

Zonder actie is er geen resultaat

Tot slot moet je het nog gaan doen. Zonder actie is er geen resultaat! Met andere woorden ga het pad bewandelen. Een uitstapje is niet erg maar hou wel het doel voor ogen. Veel uitstapjes maken het veel moeilijker om het oorspronkelijke pad terug te vinden.

Ga jij jouw goede voornemens, dit jaar waarmaken?

Over Lifebrander

cv.nl Tags: , ,


Sorry, comments for this entry are closed at this time.

Menu