link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

CV advies: doc of pdf?


CV advies: doc of pdf?

doc of pdf We krijgen steeds vaker vragen over de bestandsindeling waarin je je cv moet versturen, doc of pdf. Hiervoor zijn grofweg twee mogelijkheden, je kunt het bestand als Word doc (of docx) versturen of als Adobe pdf. Wanneer de site of het bureau waar je je document heen stuurt geen instructies heeft gegeven voor de indeling van je document dan kan je het beste je cv als pdf versturen. Het voordeel van deze indeling is dat het document er dan op elke computer hetzelfde uit ziet. Zoals het cv er op jouw beeldscherm uit ziet, zo ziet het er ook op het scherm van een ander uit. Dat is met een doc (of docx) bestand namelijk niet altijd het geval. In Word documenten wil het nog wel eens voorkomen dat tekst gaat verspringen waardoor je cv er onoverzichtelijk en chaotisch uit komt te zien. Hieronder leggen we uit hoe je je cv als pdf kunt opslaan.

Welke versie van Word heb je?

Een doc bestand als pdf opslaan kan niet in elke versie van Microsoft Word. Allereerst moet je dus achterhalen welke versie van Word je hebt en welk besturingssysteem (Windows of Mac). Als je een Mac hebt, heb je geluk. De optie om een bestand als pdf op te slaan zit hierin al vanaf versie 2001. In Windows zit de optie er standaard in vanaf versie 2011. Om te zien welke versie van Word je hebt ga je naar Help en dan naar Info. Indien je Word versie 2007 hebt dan is er een invoegtoepassing die je hier kunt downloaden en vervolgens kunt installeren.

Doc opslaan als pdf

Vervolgens is het opslaan van je doc bestand als pdf vrij simpel. Deze methode werkt zowel voor Word voor Windows als voor de Mac:
1.Klik in het menu Bestand op Opslaan als.
2.Typ in het vak Opslaan als een naam voor het bestand.
3.Klik in het pop-upmenu Indeling op PDF.
4.Klik op Opslaan.

Over Lifebrander

cv.nl Tags: , ,


Sorry, comments for this entry are closed at this time.

Menu