link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

5 tips voor je LinkedIn profiel


linkedin zichtbaarheidZo’n zeventig procent van de banen wordt vergeven via-via. Netwerken is dan ook een niet te onderschatten manier om een andere baan te vinden. Toch hoor ik vaak van mensen die ik coach dat ze juist dat netwerken zo lastig vinden. Gelukkig is er LinkedIn, een relatief laagdrempelige manier om te netwerken. Het maakt het leggen en onderhouden van contacten gemakkelijker dan ooit en het biedt je daarnaast de mogelijkheid te laten zien waar je goed in bent en wat jouw toegevoegde waarde is. De laatste jaren is LinkedIn bovendien verreweg het belangrijkste wervingskanaal geworden voor recruiters. Een goed LinkedIn profiel laat zien wat je te bieden hebt en vergroot de kans om gevonden te worden door recruiters, headhunters en potentiële werkgevers. En benaderd worden voor die interessante baan of opdracht; wie wil dat nu niet?!

Vijf tips voor je LinkedIn profiel

De basics, zoals een goede headline, een zakelijke foto, een summary en je werkervaring heb je waarschijnlijk al op orde. Maar LinkedIn biedt nog meer mogelijkheden om gevonden te worden en jezelf in de schijnwerpers te zetten.

Tip 1.   Laat je professionele vaardigheden zien

Heb je de vaardigheden (skills) waar je in uitblinkt al toegevoegd aan je profiel? Het is een eenvoudige en effectieve manier om je professionele uitstraling op te bouwen en te onderstrepen. Mensen kunnen je hierop ‘endorsen’ en als een vaardigheid van jou door veel mensen wordt bevestigd dan zal men eerder geneigd zijn dit voor ‘waar’ aan te nemen. Vergeet ook niet om zelf LinkedIn endorsements uit te delen. Met één muisklik laat je zien dat je erkenning en waardering hebt voor de capaciteiten en vaardigheden van de mensen in je netwerk.

Tip 2.   Maak gebruik van Pulse

Als je specifiek nieuws, ‘influencers’ of bedrijven volgt dan staan deze onder het kopje ‘Following’ op je profiel. Klik in de balk bovenaan LinkedIn op Interests, kies voor Pulse en er gaat een wereld voor je open. Hier kun je de onderwerpen die je interesseren aanvinken. Vervolgens komen de interessante artikelen over deze onderwerpen automatisch voorbij op je LinkedIn homepage. Door te delen, liken en een reactie te plaatsen laat je zien wie je bent en waar je voor staat. Dit deel van LinkedIn kan je heel goed inzetten om (door recruiters) gevonden te worden op bepaalde zoekwoorden.

Tip 3.   Maak je groepen zichtbaar op je profiel

Maak het mensen gemakkelijk om contact met je te leggen en je te leren kennen binnen de groepen waarin je actief bent. Ben je zelf beheerder van één of meerdere groepen? Laat ze zien op je profiel. Zo vergroot je de kans dat het aantal leden ook gaat groeien.

Tip 4.   Laat je speciale projecten zien

Je kan het onderdeel Projecten gebruiken om projecten waar je bij betrokken bent onder de aandacht te brengen. Ook speciale produkten of diensten diensten kun je hier kwijt. Laat elk project verwijzen naar (een specifieke pagina op) je website en koppel er teamleden aan.

Tip 5.   Breng je publicaties onder de aandacht

Als je regelmatig een white paper schrijft, of een e-book bijvoorbeeld, geef deze dan extra aandacht door ze in het onderdeel Publications te plaatsen. Je kan de publicatie zelfs direct linken aan een pagina waar ze jouw e-boek kunnen kopen.

Hoe voeg je de hierboven genoemde onderdelen toe aan je LinkedIn profiel?

  • open je profiel en klik op Edit profile
  • klik op Add a section to your profile
  • klik op de balk View more
  • klik op het onderdeel dat je wilt toevoegen
  • vul het venster in dat verschijnt
  • save en klaar!

Een goed profiel op LinkedIn werkt als een magneet. Als je daarnaast actief je connecties uitbreidt en onderhoudt leg je een goede basis voor het netwerken. Veel succes!

Avatar

Over Lifebrander

cv.nl Tags: , , , ,


Sorry, comments for this entry are closed at this time.

Menu