link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

10 meest gelezen artikelen


10 meest gelezen artikelen

10 meest gelezen artikelenOm het jaar helemaal goed te starten hebben we de top 10 meest gelezen artikelen voor je op een rijtje gezet. Er komen heel veel tips voor je curriculum vitae voorbij en daarnaast ook de nodige inspiratie. Veel plezier ermee en veel succes ook met je curriculum vitae in 2014. Wij starten het nieuwe jaar in ieder geval goed, door binnenkort met een geheel vernieuwde site te komen. Houd ons dus in de gaten! Voor nu veel plezier met onze 10 meest gelezen artikelen.

10. Tien originele creatieve cv’s

origineel creatief cvWe hebben weer tien originele, creatieve curricula vitae (dat is het meervoud van curriculum vitae) verzameld ter inspiratie voor jouw eigen cv. Het zijn ook deze keer weer een aantal cv’s van grafisch vormgevers, maar daarnaast ook originele exemplaren van een fotograaf, een projectmanager en een web designer. Bij het maken van een origineel, creatief cv kan je wel eens doorslaan en hierbij vergeten om informatie op te nemen. Een aantal van onderstaande cv’s hebben hier last van. Inspirerend zijn ze echter wel. Voor degenen die zelf niet zo handig zijn hebben wij ook een aantal cv sjablonen gemaakt die je gewoon in Word kunt gebruiken. Veel plezier en inspiratie met deze 10 originele cv’s!

Volledig artikel

9. Twintig originele cv’s

origineel cvDe afgelopen maanden zijn er weer veel opmerkelijke en creatieve curricula vitae (meervoud van curriculum vitae) online verschenen. We hebben er hier weer twintig verzameld die er naar onze mening uitspringen. Het zijn deze keer weer veel cv’s van grafisch vormgevers, maar daarnaast ook originele exemplaren van een communicatie adviseur, een illustrator en een copywriter. Wellicht zijn ze niet in elk vakgebied bruikbaar, inspirerend zijn ze echter wel zijn. Voor degenen die zelf niet zo handig zijn hebben wij ook een aantal cv sjablonen gemaakt die je gewoon in Word kunt gebruiken. Hoe dan ook, veel plezier en inspiratie met deze twintig originele cv’s!

Volledig artikel

8. Bullshit bingo op je cv

bull shit bingo“Ik ben een echte teamplayer die ook zelfstandig, doelgericht en proactief zijn doelen weet te halen. Ik heb geen 9-tot-5 mentaliteit en ben leergierig en competitief ingesteld. Mensen kenschetsen mij als creatief en accuraat met een hands-on-mentaliteit waarin ik mijn leidinggevende capaciteiten voldoende kan etaleren middels out-of-the box denken waar het kan en binnen de lijntjes waar het nodig is.” Dit soort beschrijvingen komen steeds vaker voor op cv’s. Maar is het ook verstandig om jezelf op deze wijze te beschrijven?

Volledig artikel

7. Hoe maak je een professioneel cv met Microsoft Word?

professioneel cv met microsoft wordHet uiterlijk van je curriculum vitae is belangrijker dan je misschien zou denken. Op dit moment worden cv’s in eerste instantie met name gescand in plaats van echt gelezen en het uiterlijk en de overzichtelijkheid van je cv speelt hierbij een zeer belangrijke rol. Een curriculum vitae met een zakelijke, professionele uitstraling geeft net dat beetje extra dat er voor kan zorgen dat je door deze eerste scan komt, waarna je cv echt gelezen gaat worden en je wellicht wordt uitgenodigd voor een gesprek. Omdat het opmaken van een cv niet voor iedereen is weggelegd beschrijf ik hieronder hoe je met een paar eenvoudige tips zelf een professioneel cv kunt maken.

Volledig artikel

6. Hoe lezen recruiters een curriculum vitae?

hoe lezen recruiters een cvZou het niet mooi zijn als je als werkzoekende exact weet hoe een recruiter een curriculum vitae leest? Dan weet je met wetenschappelijke nauwkeurigheid hoe je cv er uit moet zien, wat je wel en wat je vooral niet moet doen en hoe lang je cv moet zijn. Het wordt dan een peulenschil om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek en als je hierbij niet in slaap valt 😉 dan kan het bijna niet anders dan dat je wordt aangenomen. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar is het dat ook?

Volledig artikel

5. Wel of geen foto op je cv?

foto op je curriculum vitaeMoet je wel of geen (pas)foto in je Curriculum Vitae opnemen? De meningen hierover zijn verdeeld. Sommige recruiters vinden het toegevoegde waarde hebben, andere recruiters zijn pertinent tegen. Als algemene regel kan je aanhouden dat een pasfoto toegevoegde waarde heeft als het relevant is voor de functie waarop je solliciteert. Zijn er veel klantcontacten in de functie waarop je solliciteert, overweeg dan om een professionele pasfoto op te nemen. Hieronder zetten we op een rijtje wat de voor- en nadelen zijn van het opnemen van een foto op je cv. De NVP sollicitatiecode (pdf) is hierover in ieder geval duidelijk: het is niet verplicht.

Volledig artikel

4. Slechtste cv aller tijden?

slecht cvWij checken inmiddels een behoorlijke tijd cv’s en komen dan soms de gekste dingen tegen. Van roze papiertjes met enorme (vakantie)foto’s tot vrijwel lege exemplaren met niet meer dan een opsomming van NAW gegevens en functiebenamingen. Het leek ons een leuk idee om de meest opvallende fouten met jullie te delen. We hebben de meest opvallende fouten in één (verzonnen) cv gestopt.  Let wel, ook al is dit specifieke cv verzonnen, de fouten die er in staan komen allemaal uit de praktijk en komen ook vaker voor dan je misschien zou denken.

Volledig artikel

3. Vijf creatieve manieren om aan een baan te komen

creatief curriculum vitaeSommige van jullie zijn wellicht al wat langer op zoek naar betaald werk. Na de zoveelste afwijzingsbrief waarin staat dat jij ‘niet in het profiel past’ kan de moed dan ook wel eens in je schoenen zakken. Je wilt graag een baan maar je wordt er moedeloos van en raakt zo langzamerhand ook door je creativiteit heen. Herken je jezelf hierin? Lees dan vooral verder en kijk hoe anderen je kunnen inspireren met hun originele en soms ook ludieke manier om aan een baan te komen.

Volledig artikel

2. Hoe maak je een IT cv?

IT curriculum vitaeIT-ers hebben vaak veel technische kennis en vaardigheden die ze in een curriculum vitae willen opnemen en daarnaast vaak ook nog de nodige werkervaring. Het is dan de vraag op welke wijze je dit het beste kunt verwoorden. Concentreer je je op je werkvervaring en maak je een chronologisch cv of zet je juist je vaardigheden centraal in een competentie cv?

Volledig artikel

1. Zesendertig originele cv’s

origineel curriculum vitaeWe berichten er regelmatig over: mooie, opvallende, creatieve en aparte curricula vitae. Op deze plek (ons blog) verzamelen we de meest opvallende filmpjes en op onze site (bij de tips) hebben we een overzicht gemaakt van 75 creatieve cv’s. Dit is zelfs een van onze meest bezochte pagina’s. Inmiddels zijn er weer de nodige originele cv’s op het internet bijgekomen. We hebben de 36 meest opvallende op deze pagina gezet.

Volledig artikel

Over Lifebrander

cv.nl Tags: ,


Sorry, comments for this entry are closed at this time.

Menu