link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

5 openingszinnen voor je motivatiebrief


openingszinnen voor je motivatiebriefIk hoor geregeld dat het lastig is om die eerste zin te typen voor een motivatiebrief. Hoe maak je een originele en toch ook nog lekker leesbare opening? Daarom heb ik vijf ‘aparte’ openingszinnen voor je motivatiebrief op een rijtje gezet. Neem je hiermee een risico? Ja, maar geen risico’s nemen levert ook vaak niet gewenste resultaat. De ene werkgever is de andere niet, probeer het uit en schrijf het naar jouw persoonlijkheid ‘toe’.
Een brief starten met: ‘Naar aanleiding van uw vacature…’ of ‘In de krant zag ik de vacature van…’ is geen relevante informatie. De werkgever weet ook wel dat hij die vacature heeft gepubliceerd.

Werken vanuit passie

Fashion is inmiddels een onderdeel van mijn leven. De afgelopen 10 jaar heb ik mijn vrienden en familie voorzien van stylingadvies en nu is het tijd om mij te omringen met professionals in deze branche. Daarom heb ik alles aan de kant gezet om mijn motivatie aan jullie te richten!

Werken vanuit drijfveren

De afgelopen jaren heb ik verschillende rollen ingevuld bij diverse bedrijven om op zoek te gaan naar wat mij nou echt drijft. Toen de functie van eventmanager voorbij kwam hoefde ik ook niet na te denken. Het organiseren van events loopt als een rode draad door mijn carrière. Zowel nationaal als internationaal heb ik congressen, seminars en bedrijfsfeesten georganiseerd voor mijn vorige werkgevers en de energie die ik daar keer op keer van kreeg kon ik niet langer negeren.

Kwetsbaar opstellen

Ja, ik ben een startende psycholoog, dat zal ik niet ontkennen, maar ik heb er de afgelopen jaren alles aan gedaan om mijn werkervaring op te bouwen en daardoor ben ik met een goede voorbereiding de arbeidsmarkt opgegaan. Op vrijwillige basis heb ik seksuele voorlichting gegeven op basisscholen, heb ik een bijbaan gehad in de gezondheidszorg en geef ik gastlessen voor de Kindertelefoon. Banen die veel van mijn empatisch vermogen hebben gevraagd, waar ik natuurlijk als psycholoog wel rekening mee heb gehouden. Een voorbeeld hiervan is …

Normen en waarden

Al enige tijd ben ik aan het rondkijken naar een werkgever waar ik voor zou willen werken. De functie die u aanbiedt past volledig bij mij, daar twijfel ik niet over. Deze baan is ook zeker bij andere werkgevers te vinden, maar heel bewust kies ik voor een werkgever die haar productie in Nederland laat plaatsvinden, zodat ik dichtbij het proces werk en de lijntjes kort zijn. Dat heb ik bij een andere werkgever nog niet mogen vinden en daarom werd ik natuurlijk enorm enthousiast toen ik deze aspecten wel las in uw missie en visie.

Met durf en humor

Wauw, wat gaaf dat u mij vraagt voor de functie van communicatiemedewerker! Natuurlijk sla ik dit aanbod niet af, daar zet ik alles voor aan de kant. Oke, ik begrijp dat we nog het een en ander moeten doornemen, maar voordat ik bij u op de koffie kom, wil ik al graag een aantal verbeterpunten met u delen. Omdat feedback geven toch een onderdeel is van mijn functie, heb ik ervoor gekozen om dit maar direct in onze eerste kennismakingsbrief te doen, tevens motivatiebrief. Zo hoop ik dat u een veel beter beeld krijgt van mijn manier van werken in plaats van dat ik mijn hele loopbaan aan u ga voorleggen, die overigens ook is terug te vinden in mijn cv.

Ik wens je veel succes met deze originele openingszinnen voor je motivatiebrief!

Avatar

Over Lifebrander

cv.nl Tags: , , ,


Sorry, comments for this entry are closed at this time.

Menu