link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

Vijf sollicitatietips voor introverten


sollicitatietips voor introvertenSolliciteren is al lastig genoeg, zeker wanneer je een meer introverte persoonlijkheid hebt. Solliciteren en netwerken zijn vooral activiteiten die de meer extraverten onder ons beter liggen. Hoe kun je als introvert toch goed door zo’n sollicitatieprocedure heen komen en opvallen in het sollicitatiegesprek? Speciaal voor jou geef ik hieronder vijf sollicitatietips voor introverten.

Tip 1. Ga uit van jouw kwaliteiten en talenten

Wanneer je je bewust bent van jouw kwaliteiten en talenten, kun je veel vragen hierover goed beantwoorden. Waarschijnlijk bereid jij je gesprekken al goed voor, neem deze vraag dan ook hierin mee.

Tip 2. Bedenk dat het voor een werkgever ook spannend is

De potentiƫle werkgever wil iemand aannemen die een waardevolle bijdrage kan leveren aan zijn doelstellingen. Hij moet kiezen uit een aantal personen, hoe weet hij nu dat hij de goede kiest? En hoe weet hij dat hij geen problemen op zijn hals haalt door jou aan te nemen?

Tip 3. Koop tijd

Soms moet je even nadenken over een vraag. Dit is nu eenmaal hoe dit bij jou werkt. De vraag moet bezinken, voordat jij jouw antwoord kunt geven. Wanneer je een paar seconden wacht met antwoorden, zal niemand dat opvallen. Is een vraag niet helemaal duidelijk, vraag dan hoe ze die vraag precies bedoelen.

Tip 4. Praat zo veel mogelijk over wat jij belangrijk vindt

Als introvert persoon is het soms lastig over jezelf te vertellen. Probeer daarom zo snel mogelijk het gespreksonderwerp te krijgen op een onderwerp waar jij pretlichtjes van in jouw ogen krijgt. Dan lukt het jou wel met veel enthousiasme en energie te vertellen. Denk hierbij aan de 50/50 regel. Jij bent de helft van de tijd aan het woord en de ander ook.

Tip 5. Oefen het gesprek

Vind je het spannend om een sollicitatiegesprek aan te gaan? Probeer dan iemand te vinden die met jou het gesprek kan oefenen. Op die manier kun je je gedegen op het gesprek voorbereiden en wordt het makkelijker het sollicitatiegesprek op een meer ontspannen manier te voeren.

Ik wens je veel succes met solliciteren!

Avatar

Over Lifebrander

cv.nl Tags: , , ,


Sorry, comments for this entry are closed at this time.

Menu