link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

Do’s en don’ts van thuiswerken voor werkzoekenden


thuiswerkenGeregeld geef ik sollicitatietrainingen, vaak incompany als onderdeel van een outplacementtraject. De boventallige medewerkers worden verwacht in het pand waar zij te horen gekregen hebben dat zij niet meer welkom zijn om het werk uit te voeren wat zij jaren hebben gedaan. Sommigen met een hart voor de zaak, sommigen zijn 20 jaar dienstbaar geweest.
Ondanks dat je jezelf zo snel mogelijk weer moet herpakken, word je overspoeld met emoties als je elke keer weer dat pand van je oud-werkgever binnenloopt. Je treft oud-collega’s die je misschien liever niet meer ziet, omdat dan het gemis van collegialiteit en samenwerken op zo’n moment nog groter is. Of je wordt extern begeleid en mag eens per week langskomen.

Talentencafe 2.0

Ooit hoop ik dat er een plek komt voor mensen…

  • die zoekende zijn naar werk, het dagelijkse werkritme willen behouden;
  • kennis en kunde willen ophalen bij verschillende ondernemers;
  • workshops kunnen volgen die zij nodig hebben om dichterbij die droombaan te komen.

Die plek komt er vroeg of laat. Een creatie van ondernemers en bedrijven, zodat werkzoekenden aan de slag kunnen met creativiteit, talenten en ambitie en hiermee die baan te vinden die écht past.

Do’s & don’ts van thuiswerken voor werkzoekenden

Maar tot die tijd… zal je het moeten doen met je eigen netwerk en bestaande middelen. Vaak komt dit neer op ‘thuiswerken’. Serieus solliciteren kost je bijna net zoveel tijd als het werken voor een baas, daar hoort ook een plek bij die je motiveert en inspireert. Dat kan onderuitgezakt met je laptop op schoot zijn, maar kijk eens wat het doet als je het solliciteren ook als een baan behandel (met een gedegen planning en takenlijst).

Do's and don'ts van thuiswerken voor werkzoekenden

Avatar

Over Lifebrander

cv.nl Tags: , , ,


Sorry, comments for this entry are closed at this time.

Menu