link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

Een coach. Iets voor jou?


Een coach. Iets voor jou?

coach iets voor jouCoachen houdt voor mij in dat een professional jou helpt om stappen te zetten richting een doel dat jij zelf niet of niet makkelijk kan bereiken. Je wordt geholpen in te zien wat er nodig is om stappen te blijven zetten totdat jouw gewenste doel is behaald. Misschien kan de definitie ruimer of anders, maar het gaat erom dat iemand met kennis een ander helpt. De vraag of dit voor jouw ook werkt ligt hem onder andere in deze twee zaken. Ten eerste kan het zijn dat je een persoonlijke drempel voelt om hulp te vragen. Ten tweede kan het kostenaspect van een dergelijk traject meewegen. Hoe kan je met deze vragen omgaan en de vraag ‘Een coach, iets voot jou’ beantwoorden?

Persoonlijke drempel

Misschien denk je dat het raar of niet sterk overkomt om hulp te vragen. Wat kan iemand mij vertellen en hoe werkt dat dan? Of misschien vind je het wel onprettig om je persoonlijke verhaal aan een ‘vreemde’ te vertellen. Er speelt dan een bepaalde mate van onzekerheid.
Bedenk je in zo’n geval dat het ook fijn kan zijn je verhaal te vertellen aan een onpartijdige derde die je ook nog eens goed de weg kan wijzen naar je doel. Ook ik ben regelmatig gecoacht en het zal zeker nog eens voorkomen. Door de bomen het bos even niet zien. Je zit er zo dicht op dat je het juist niet ziet. Mijn ervaring is dat het heel verlichtend is om een bevestiging of een correctie te krijgen. Op gedrag, maar ook welke keuzes je maakt. Het zet je recht en dat geeft je vaak fijne en nieuwe energie die je erg goed kunt gebruiken om je eigen doelen te bereiken.

Een coach is duur

Individuele coaching is vaak duur of wordt van te voren als duur gezien. Het is logisch dat de kosten hoger zijn dan wanneer je in een groep begeleid wordt, want je hebt een op een aandacht en tijd van een professional. Toch, de tarieven verschillen heel erg en er zijn veel coaches die korting aanbieden of creatieve initiatieven neerzetten om de drempel lager te maken. En bedenk dat het resultaat vaak onbetaalbaar is: Je zet belangrijke stappen en vindt antwoorden die koersbepalend blijken te zijn en kunnen leiden tot een nieuwe baan, een carrièrewending of meer plezier in je huidige werk. Het is letterlijk een investering in jezelf.

Een coach kies je zelf

Vanuit Lifebrander helpen we je graag vanuit onze kennis, expertise en ervaring. Bijvoorbeeld onze ervaring met het cv schrijven, maar ook loopbaan begeleiding of begeleiding van consultants. We hebben daarnaast coaches voor ons werken die kunnen helpen met meer technische ondersteuning. Een coach kies je zelf. Dat kan simpelweg door een oriënterend gesprek aan te vragen. Dit eerste gesprek is altijd gratis, want je kunt pas de beslissing nemen of je door iemand gecoacht wilt worden als je iemand hebt gesproken en overeenstemming hebt over jouw coachplan. Je maakt in zo’n gesprek dus samen afspraken over de richting en de aanpak van jouw coaching.

Oriënteer jezelf

Wat op dit moment ook interessant is om te bekijken is het Coachcafé. Een initiatief van Blik-Opener en mede georganiseerd door Careerwise, bekend van de 60 Day Challenge. Dit non-profit initiatief wat al een paar jaar een succes is verlaagt de drempel om een keer een coach te spreken:
“Op 30 november organiseert Blik-opener een speciale lustrum editie van het Coachcafé voor jonge professionals in Trouw Amsterdam. Er is alweer 5 jaar verstreken sinds het eerste Coachcafé in 2007. Al meer dan 1000 studenten, starters en jonge professionals hebben via dit unieke evenement hun talenten ontdekt en een stappenplan gemaakt om deze te realiseren. Een geweldig succes waardoor we deze keer met een speciale Lustrum Editie uitpakken”
Iedereen kan wel eens hulp gebruiken, zelfs coaches worden zelf gecoacht, maar wellicht is de investering voor jou niet op elk moment haalbaar. Daarom zijn initiatieven als die van het Coachcafé extra leuk, want dan hoeft het kosten aspect niet langer in de weg te staan. Zet je eerste stap en vraag zo’n oriënterend gesprek aan bij een coach of bezoek het Coachcafé.

Avatar

Over Lifebrander

cv.nl Tags: , ,


Sorry, comments for this entry are closed at this time.

Menu