link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

Werkzoekend? 5 redenen voor een website


Schermafbeelding 2015-09-20 om 21.34.03Ben je werkzoekend? Heb je weleens gedacht aan het opzetten van een website voor je zoektocht naar een baan? Misschien kijk je er wat vreemd van op, maar zo vreemd is het niet. Je wil je toch op alle mogelijke manieren laten zien? Je hoopt toch dat mensen je vinden via Google? Dan is het bouwen van een website een goede manier om beter in beeld te komen. En het is simpeler dan je denkt, als je maar het juiste gereedschap hebt. Ook jij kan het!

1. Zichtbaarheid

Als je de juiste zoekwoorden hebt verwerkt in je website, dan word je online beter vindbaar. Het is een manier om jezelf op een uitgebreide manier zichtbaar te maken. Mensen kunnen door toeval op jouw website stuiten of heel gericht aan het zoeken zijn met bepaalde zoekwoorden. De link naar je site kun je overal plaatsen. Voor vrienden en familie bijvoorbeeld op Facebook en voor je zakelijk netwerk op LinkedIn. Zie het als een aanvulling op je cv en plaats het ook als link onder je persoonlijke gegevens.

2. Digitaal visitekaartje

Ik ben heel erg voor visitekaartjes, dat komt vooral voor mijn liefde voor creativiteit. Ook als je werkzoekend bent is een visitekaartje helemaal geen gek idee. Je wil jezelf toch verkopen? Als je een visitekaartje krijgt zegt dit ook wat meer over iemands persoonlijkheid. Daarnaast is het makkelijker om even snel een kaartje uit te wisselen met daarop je website in plaats van bezig te zijn met koppelen van LinkedIn gegevens of een telefoonnummer. Voor mij komt het ondernemerschap en het zoeken naar een baan steeds dichter bij elkaar, daar hoort ook dit stukje personal branding bij.

3. Professioneel

De ene website is de andere niet. Er is heel veel gratis verkrijgbaar. Tegelijkertijd zijn dit de pakketten waar niet heel veel in mogelijk is, waardoor je iets neerzet wat het net niet is. Daarnaast is het natuurlijk van (groot) belang dat je content klopt en interessant is voor een werkgever. WordPress is een goed pakket met een hoop templates, maar voor mij is de beste manier om een professionele site te maken Wix. Een systeem waar heel veel templates te krijgen zijn waarbij je enkel wat toevoegingen hoeft te doen om deze te personaliseren. Het ligt volledig aan jezelf of je het simpel wil houden of allemaal toeters en bellen er aan wil koppelen. Wix is gratis, maar dan krijg je er wel reclame bij. Je hebt de opties om maandelijks of per jaar te betalen en een site te koppelen aan een domeinnaam die door jou zelf bedacht is.

4. Uitgebreid cv

Je cv sluit aan op de vacature waar je naar solliciteert en hierin vermeld je de belangrijkste zaken die nodig zijn. Op je website kun je een aanvulling geven op jouw werkzaamheden, eventueel aangevuld met beeld. Misschien doe je wel vrijwilligerswerk en wil je laten zien hoe jij je hierin profileert. Of ben je een blogger die schrijft voor zichzelf of voor anderen waarmee je kunt aangeven en laten zien dat je een creatieve schrijver bent (zonder dat je hier enige opleiding voor hebt genoten). Laat zien wat je in huis hebt!

5. Aantrekkingskracht

Er zijn vele manieren als werkzoekende om te proberen om je nieuwe werkgever te verleiden. Dit is er eentje van. Naast een website kun je natuurlijk ook bezig zijn met social media, wat ook heel belangrijk is in deze tijden. Mocht je momenteel werkzoekend zijn vanuit een niet-werkende positie, besteed hier dan je tijd en aandacht aan. Het kost je wellicht tijd en moeite om hierin je draai te vinden, dus neem het ervan. Stel voor jezelf per dag een aantal doelen van wat je af wilt hebben, speur het internet af hoe anderen zich profileren (zowel bedrijven, werkzoekenden als zzp-ers) en gebruik datgene waar jij je goed bij voelt. Creëer op deze manier de aantrekkingskracht die je wil hebben en zorg dat je uniek bent in jouw soort.

Succes!

Avatar

Over Lifebrander

cv.nl Tags: , , , , ,


Sorry, comments for this entry are closed at this time.

Menu