link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

Werken aan je toekomst – deel 2


Werken aan je toekomst – deel 2

werken aan je toekomst - deel 2Vorige week hebben we laten zien dat het belangrijk is om een doel te formuleren. Deze week gaan we in op hoe je dat doel kunt bereiken. Hierbij is het belangrijk om je goed te voorbereiden en niet zonder plan aan het werk te gaan. Een goede voorbereiding zorgt er voor dat je meer kansen ziet en dat je doel sterker wordt. Je wordt als het ware één met je doel. We hebben 10 tips op een rij gezet die je gaan helpen jouw doel te bereiken en te werken aan je toekomst.

Zet je doelstelling om in waarde

Je kunt beter in het begin beseffen wat je doel aan geld kost dan na heel veel moeite te hebben gedaan. Dan haak je af en wellicht had je van te voren dan bedacht dat je beter iets anders eerst had kunnen doen.

Blijf je doel elke keer zien

Zorg ervoor dat je voor jezelf organiseert dat je telkens met je persoonlijke doel geconfronteerd wordt. Dan blijf je erover nadenken en houdt het je scherp om kansen en bedreigingen te bespeuren. Als het doel is om voor jezelf te beginnen maak dan bijvoorbeeld alvast visitekaartjes, en leg deze prominent neer. Je kunt er dan niet meer om heen en je blijft jezelf eraan herinneren.

Wat zijn de valkuilen

Wat kan allemaal tegenzitten en wat kun je van te voren bedenken over hoe je daarmee omgaat? Je reactiesnelheid bij deze tegenslagen wordt dan groter en je kunt beter incasseren. Dat maakt je weerbaar en sterker, waardoor je doel minder snel in gevaar komt.

Kijk af

Het wiel is al uitgevonden en waarom zou je dit opnieuw uitvinden? Die energie kun je veel beter gebruiken in het dagelijkse leven en het bereiken van je doel. Vraag om je heen, zoek op internet naar mensen die een soortgelijk doel hebben gehad en kijk hoe ze dat hebben gedaan. Kopieer hun plan en pas het aan.

Praat over je doelstelling

Misschien zijn er in je omgeving mensen die dezelfde doelen of soort gelijke doelen hebben. Je kunt elkaar helpen. Doe dat zoveel mogelijk van te voren.

Neem kleine stappen

Denk globaal uit welke stappen je moet nemen om tot je doel te komen. Alles ineens doen is vaak wat te veel. Als je telkens geplande stapjes doet zal het je verbazen dat je sneller bij je doel komt dan je denkt.

Doe na elke vervelende stap iets leuks voor jezelf

Niets in deze wereld gaat vanzelf en zonder vervelende dingen. Motiveer jezelf door beloning. Het lijkt logisch, maar doe dit achteraf. Als je dit vooraf doet ben je je drive kwijt.

Durf op gevoel en instinct te handelen

Niet alles in het leven hoeft gepland en veilig te voelen om er beter van te worden. Soms loont het om spontaan en instinctief te handelen. Als het goed voelt is het vaak ook goed. Ik heb als zelfstandige mijn baan opgezegd voordat ik een opdracht had. Erg ongemakkelijk en risicovol met een eigen huis en kinderen, maar het gaf me wel de motivatie hard te werken voor mijn doel.

Plan een actie binnen een week

Hoe houd je de vaart erin en voorkom je dat je op de weg naar je doel strandt? Plan elke week een actie voor je doel. Al is het minimaal, het helpt en je bent toch weer een stap dichterbij.

Zet je doel in je cv

Laat je werkgever of toekomstige werkgever zien wat je belangrijkste doelen zijn en helemaal sterk is om te laten zien welke doelen je hebt behaald en hoe je dat gedaan hebt.

Kortom, je doel bereiken is lastig, maar zeker niet onhaalbaar. Met het zetten van kleine stappen en goed vooruit denken kom je steeds dichterbij. Blijf dus werken aan je toekomst!

Over Lifebrander

cv.nl Tags: , ,


Sorry, comments for this entry are closed at this time.

Menu