link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

Wat is personal branding?


Wat is personal branding?

personal brandIedereen heeft unieke eigenschappen en talenten. Ook jij. Het gaat er om dat je deze eigenschappen bewust inzet om je doel te bereiken. Dat is personal branding. Bij personal branding gaat het erom dat je je bewust wordt van je eigen unieke eigenschappen en talenten. Met jouw unieke talent kun je er namelijk voor zorgen dat je, bij een bepaalde groep mensen, een positieve indruk achterlaat. Je creëert zo een persoonlijk merk, een personal brand, dat je onderscheidt van anderen. Dit kan je helpen in zowel je persoonlijke als zakelijke carrière.

Wat heb ik aan personal branding?

Het klinkt misschien nog een beetje Amerikaans, personal branding. Jezelf als merk zien en jezelf promoten druist in tegen onze Nederlandse cultuur waar gewoon doen al gek genoeg wordt gevonden. Toch kan personal branding je helpen om je te onderscheiden van anderen. Het is op dit moment namelijk niet eenvoudig om aan een baan te komen, laat staan je droombaan. Personal branding helpt je dan in de zoektocht naar je unieke talenten en in het bewust etaleren van jouw persoonlijke merk. Met personal branding neem je het heft weer in eigen handen en bepaal je welke doelen je hebt en hoe je deze kunt bereiken.

Hoe krijg ik een personal brand?

Misschien heb je er nog niet bij stilgestaan maar je hebt al een personal brand, of je nu wilt of niet. Het kan goed dat je je er nog niet bewust van bent maar door het aan mensen te vragen die jou goed kennen zal je erachter komen dat zij een bepaald beeld van je hebben. Als je bewust bent van je huidige personal brand kan je vervolgens bepalen of dit overeenkomt met het door jouw gewenste personal brand. Het gaat er hierbij om dat je een vergelijking maakt tussen de huidige en de gewenste situatie. Vervolgens kun je actie ondernemen om het gat dat hiertussen is te dichten.

Personal branding stappenplan

Om te werken aan je personal brand moeten er een aantal stappen worden doorlopen. Grofweg zijn het vier stappen. Belangrijk hierbij is het om geen stappen over te slaan en alle stappen te doorlopen. Alleen zo ben je in staat om je personal brand vorm te geven. Volgende week gaan we in op de vier verschillende stappen. Dit zijn ze:
stap 1 – begin bij jezelf
stap 2 – creëer je personal brand
stap 3 – communiceer je personal brand
stap 4 – beheer je personal brand

Over Lifebrander

cv.nl Tags:


Sorry, comments for this entry are closed at this time.

Menu