link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

Stap uit je comfortzone


persoonlijke ontwikkeling

Wie kent het gevoel niet? Je hebt een leuke baan waar je je ei in kwijt kunt en dan.. Dan besluipt je het gevoel dat er iets mis gaat. Laten we het even houden op onheil. Het bedrijf waar je werkt, reorganiseert, of sluit. Of het komt uit jezelf: is dit het nou? Veel mensen blijven ook dán zitten waar ze zitten. Verzuren langzaam en verspelen daarmee de kans op een leven met fijn werk. Werk is belangrijk, voor de meeste mensen is het naast de bron van inkomsten ook een stuk van hun identiteit. Werken met plezier maakt dat je leuker bent, ook buiten werktijd. Wie wil dat niet?

In beweging

Nadenken over je werk levert vaak de conclusie: Zitten blijven is verkeerd. Lastig? Misschien even. Maar het maakt je blij als je wat gaat doen, aan de slag gaat. De mogelijkheid je leven in eigen handen te nemen, niet af te wachten maar in actie te komen, geeft energie. Makkelijker gezegd dan gedaan, zou je denken. Moeite mag het kosten, zeker, maar dat het mogelijk is, daar wijzen loopbaancoaches en re-integratiebureaus op.

Hoe verder?

Globaal genomen hebben de meeste van deze professionals dezelfde insteek: ga na waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Vervolgens zoek je naar werk dat daar bij past, of je pakt een studie op om je kansen te vergroten. Daarna pak je elke wijze aan om in contact te komen met de banenmarkt waar jouw werk zich bevindt.

Om aan de bak te komen is het van belang dingen anders te doen dan anderen

Er zijn ook mensen die erachter komen dat ze op eigen benen willen staan. Ze worden Zelfstandige Zonder Personeel. Al deze mensen zijn in beweging, ze stappen uit hun ik-blijf-zitten-waar-ik-zit positie. Een stap uit je eigen comfortzone, dat is het.

Doe het anders!

In grote lijnen zijn bovenstaande stappen gewoon goed, maar als het puntje bij het paaltje komt, blijkt dat je, eenmaal op het sollicitatiepad gekomen, niet moet doen wat alle anderen doen. Want wat anderen doen, daar is al in voorzien. Om aan de bak te komen is het dus van belang dingen anders te doen dan anderen. Wat en hoe je het altijd deed, kan verlammend werken. Je dient uit die comfortzone te durven stappen. Je moet durven op te vallen. Je eigenheid benutten, door te weten welke extra waarde jij kunt inbrengen voor de maatschappij en/of een organisatie.

Over Lifebrander

cv.nl Tags: , , ,


Sorry, comments for this entry are closed at this time.

Menu