link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

Pimp je cv!


Pimp je cv!

pimp je cvPimp je cv en dan komt alles goed. Nou niet dus, een cosmetische pimp van je curriculum vitae gaat je echt niet verder helpen bij het vinden van werk. Waarbij ik niet beweer dat de lay-out en de algehele look-and-feel van je cv er helemaal niet toe doen, integendeel. Maar als je al je aandacht alleen op het uiterlijk van je cv richt, dan sla je de plank behoorlijk mis. Kortom kijk ook eens naar de inhoud van je curriculum vitae 😉 Om je hierbij een beetje op weg te helpen hebben we hieronder een aantal ludieke gepimpte functienamen voor banen die wij vaak en wat minder vaak op cv’s tegenkomen. Neem het vooral niet al te serieus en gebruik (of misbruik) de gepimpte functiebenamingen geheel op eigen risico!

Overzicht van gepimpte functienamen

functienaam gepimpte functienaam commentaar
magazijnmedewerker logistics & procurement advisor Niet alleen een duidelijke verbetering maar ook nog eens zeer lastig uit te spreken. Twee vliegen in 1 klap dus! Ook handig om deze te onthouden voor de volgende keer dat je gaat scrabbelen.
vakkenvuller shelve manager Het is sowieso een goed idee om jezelf manager te noemen, en helemaal in combinatie met ‘shelve’.
ober bedieningsmedewerker We zoeken nog naar een betere gepimpte functienaam maar voorlopig kan je hiermee vooruit.
verkoper outbound sales manager Vrijwel alles klinkt beter in het Engels en dat geldt zeker voor deze functie.
klusjesman chief growth manager An chief growth manager provides innovative personal services and completes reliably simple, complex and unique tasks by integrating leading edge technology and propriety knowledge with high touch assistance. Dus.
ICT medewerker systems availability manager Mooie gepimpte naam die ook meteen aangeeft wat de persoon doet, zorgen dat de boel blijft draaien.
medewerker klantenservice customer care manager Die benaming komen we in Nederland wel vaker tegen. In de praktijk heb je vaak niet het idee dat er voor je gezorgd wordt. Misschien moeten we deze naam maar als eufemisme opvatten.
voorraadbeheerder purchase & supply chain manager Iedereen met een functie waarin een &-teken voorkomt zou wat mij betreft het dubbele moeten verdienen van mensen die dat niet hebben!
manager people manager Een manager die geen people manager is mag zichzelf natuurlijk geen manager noemen, maar dat is logisch.
de baas Chief Executive Officer Kan je ook mooi afkorten tot CEO, dan moet de ander tenminste nog even nadenken waar dat ook al weer voor stond. In Spanje ook wel ‘el jefe’ genoemd en dat klinkt m.i. een stuk beter.
telefonische verkoper junior sales manager Mooie titel die impliciet al een glanzend carriereperspectief in zich draagt: van junior naar senior sales manager naar head of sales naar opperkoning!

Wat denken jullie hebben we er nog een paar gemist?
Geef je mening door hieronder een reactie achter te laten.

Over Lifebrander

cv.nl Tags: , ,


Sorry, comments for this entry are closed at this time.

Menu