link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

4 voorbeelden van een LinkedIn Summary


linkedin summary
Je weet hoe LinkedIn werkt, hebt er diverse webinars over gevolgd, weet de technische foefjes te vinden, maar wat zet je dan in je profiel? Die hoor ik geregeld terugkomen. Weten hoe LinkedIn werkt, wil nog niet zeggen dat je dan ook direct weet wat je bijvoorbeeld in een LinkedIn Summary moet plaatsen. In een kort stukje tekst krijg je de kans om de lezer te overtuigen van jouw kunnen. Het wordt nog lastiger als je eigenlijk op zoek bent naar een andere baan en nog niemand dit mag weten.

1. Summary gebaseerd op resultaat

‘Mijn kracht ligt in het analyseren van klantgedrag, het creeeren van naamsbekendheid en het opzetten van marketingcampagnes met als resultaat meer klanten en meer omzet. In het verleden heb ik voor diverse klanten een gemiddelde omzet van 100.000 euro gegenereerd met slechts één campagne.’

Schep je op deze manier op over jezelf? Nee, je geeft vooral aan wat het resultaat is wat je hebt behaald. Wellicht wat gewaagd, maar commerciële bedrijven zetten niet voor niets mensen in om campagnes te laten opzetten. Het geeft in ieder geval weer wat je hebt bereikt en dan kun je, als hier naar gevraagd wordt, het verder uitleggen in een gesprek.

‘Op dit moment ben ik marketing strateeg bij Philips. In het verleden heb ik gewerkt voor Shell, KPMG en Randstad.’

Grote namen geven in eerste instantie aan dat je een goede strateeg bent. Ben je bij grote bedrijven werkzaam geweest, benoem dit dan in je inleiding, dat lokt uit om verder te lezen.

2. Summary gebaseerd op persoonlijkheid

‘In 2010 heb ik de Kilimanjaro beklommen, tijdens deze uitdaging is er van alles door mijn hoofd heen geschoten, vooral ook de momenten waar ik stond voordat ik wegging. Daarom heb ik besloten om na terugkomst het roer om te gooien en alleen nog maar dingen te doen waar ik happy van word. Dat betekende voor mij dat ik mijn ontslag heb ingediend bij terugkomst, een opleiding aan de universiteit ben gaan volgen en uiteindelijk gamedesigner ben geworden.’

In dit voorbeeld is de gamedesigner niet op zoek naar een andere uitdaging, maar je kunt vanuit jouw persoonlijke verhaal natuurlijk afsluiten met waar je naar op zoek bent. Of je sluit bijvoorbeeld af met de wens om een kop koffie te drinken met een werkgever. Misschien krijg je niet direct die nieuwe baan waar je naar verlangt, maar het levert je hoogstwaarschijnlijk wel connecties op. Deze connecties hebben ook weer connecties en wie weet komt die passende vacature dan wel in je tijdlijn voorbij, die je anders niet had gezien.

3. Summary gebaseerd op kort en bondig

‘Gespecialiseerd in Java, Delphi, Agile en Cloud computing.’

Vooral voor technische (IT) beroepen (en zeer gewilde beroepen) is het handig om je kennis kort en bondig te vermelden. Mijn voorkeur gaat er wel naar uit om ook nog een korte omschrijving van jezelf hierin te plaatsen of waar daadwerkelijk je specialisme ligt.

4. Summary gebaseerd op combi van werk & persoonlijkheid

‘Al meer dan 20 jaar ben ik een zeer toegewijde Office Manager. Ik ontzorg, met veel energie en passie, managers en directeuren door het beheren van hun agenda en email, het voorbereiden en vastleggen van internationale vergaderingen en meedenken over strategieën. Tevens ben ik verantwoordelijk geweest voor verschillende projecten zoals het opzetten en herstructureren van diverse secretariaten en haar processen.’
In mijn vrijetijd lees ik veel, variërend van managementboeken, zodat ik bij blijf in mijn vakgebied, tot aan een goede thriller. Daarnaast houd ik mijzelf fit door drie keer per week deel te nemen aan een bootcamp, een absolute uitlaatklep na een drukke dag werken.’

Voel je je comfortabel om ook een deel van je privéleven te laten zien? Doe dit dan ook gewoon, vooral als het van meerwaarde is voor je functie. Het lezen van een Bouquet reeks zou ik achterwege laten, maar volg je veel webinars uit jouw vakgebied, vermeldt dit dan gerust. Ben je leiding bij de scouting of voorzitter bij een stichting, dan zou je dat ook mee kunnen nemen. Wel in het kort, want een uitgebreidere beschrijving kun je kwijt onder andere koppen.

Veel succes met je LinkedIn Summary!

Over Lifebrander

cv.nl Tags: , ,


Geef je mening

Jeanette Klop -

Interessant om dit zo uit elkaar te rafelen en handig dat aangegeven wordt voor welk soort functies welke vorm meer geschikt is! Dank voor de bijdrage!

Irene van Leeuwen -

Bedankt voor je Inspiratie! Creatief en eyeopener. Ik weet nu waarom ik niet op dergelijke formulering kom in mijn Linkedin summary. Onzekerheid…… Als ik dit los zou laten zou het er veel beter uitzien.

Hermo Kuilenberg -

Goede voorbeelden maar wel een kanttekening bij de tweede samenvatting van de persoon die van richting verandert: ‘Daarom heb ik besloten om na terugkomst het roer om te gooien en alleen nog maar dingen te doen waar ik happy van word.’ Dit is te veel gedacht vanuit wat de persoon wil en niet wat hij/zij een nieuwe werkgever te bieden heeft. Bovendien suggereert ‘alleen nog maar dingen te doen’ inflexibiliteit. Dit i.t.t. de Office Manager uit de vierde samenvatting die managers en directeuren ontzorgt en met hen meedenkt.

Sorry, comments for this entry are closed at this time.

Menu