link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

Gratis apps voor je elevatorpitch


apps voor je elevatorpitch

In mijn vorige blog over de elevatorpitch heb ik uitgelegd hoe je een pitch kunt maken aan de hand van de Golden Circle van Simon Jinek. Ik was eigenlijk wel benieuwd of er ook hulpmiddelen zijn die je hierbij ondersteunen. Hierbij stuitte ik op een aantal gratis apps voor je elevatorpitch waarvan ik er graag een aantal kort toelicht. Bij elke app geef ik een kort oordeel over de bruikbaarheid.

Perfect Pitch

Deze app bestaat uit vier onderdelen. What to wear: adviezen over wat te dragen naar sollicitatiegesprekken en welke kleur kleding je het best aan kunt doen. Interview: voorbeelden van sollicitatievragen, de do’s en don’ts in sollicitatiegesprekken, een checklist voor een sollicitatiegesprek en een videofunctie, die bij mij alleen niet werkte. Pitch: informatie over de structuur van je pitch. De do’s en don’ts van de elevator pitch worden besproken en er is een videofunctie (maar die werkt niet). Tenslotte is er het onderdeel Contact waarmee je contact kan opnemen met de ontwikkelaars.

Mijn oordeel

Perfect Pitch is een informatieve app om meer te weten te komen over hoe je je kunt voorbereiden op een sollicitatiegesprek en hoe een elevatorpitch eruit zou kunnen zien. Jammer dat hier niet stilgestaan wordt bij ‘the why’ van Simon Sinek.

Downloaden

Perfect Pitch (voor IOS en Android)

Elevator Pitch

Deze app is ontwikkeld door Edo van Santen. Hij is een specialist op het gebied van elevator pitches. De app bestaat uit zeven onderdelen. My promise to You: waarin wordt uitgelegd wat je van alle onderdelen in de app kunt verwachten. How-To Videos: in 46 korte filmpjes staat Edo stil bij diverse onderdelen van de elevatorpitch en hoe je presenteert op een podium en voor de camera. Er zijn bijvoorbeeld filmpjes van ‘krijg de aandacht’, ‘what’s in it for me’ tot ‘de kracht van lichaamstaal’. Daarnaast biedt dit onderdeel ook een filmpje van de 4 basiswetten van een effectieve elevator pitch en zijn er  filmpjes van diverse elevator pitches ter inspiratie. Elevator Pitch Tips: diverse tips over bijvoorbeeld ‘voorbereiding, hulpmiddelen, de inhoud van je elevator pitch tot de twitter pitch’. Presenter Tips: waar moet je aan denken als je een pitch gaat presenteren. Testimonials: referenties van deelnemers aan de workshops van Edo. Contactgegevens: om direct vanuit de app contact te kunnen opnemen met Edo.

Mijn oordeel

Elevator Pitch is een inspirerende en uitgebreide app die je ondersteunt bij het schrijven van je eigen elevator pitch. De nadruk ligt hierbij op een salespitch maar doordat de app zo uitgebreid is kan deze je ook helpen bij een persoonlijke pitch die je kunt inzetten in een sollicitatiegesprek bijvoorbeeld. Daarnaast is de app tweetalig, Engels en Nederlands en vond ik de Twitter Pitch of Mini Pitch een verrassende suggestie.

Downloaden

Elevator Pitch (voor IOS, Android en Windows)

Instapitch

Aan de hand van een aantal stappen helpt deze app je bij het formuleren van je pitch. Het start met het geven van een titel aan je pitch. Daarna ga je door naar het probleem, waarbij je antwoord geeft op de vragen: What problem are you solving? Who has this problem? Why is it important? Dan ga je door naar de oplossing, waarbij je antwoord geeft op de vragen: What is your solution? How does it work? en How does this add value? Als je de antwoorden op deze vragen hebt zou er een presentatie ontstaan die je naar geïnteresseerden kunt sturen. Helaas bleek dit in de praktijk bij mij niet te werken.

Mijn oordeel

Instapitch is een app die je snel helpt bij het ontwikkelen van een pitch waar de focus ligt op ‘voor welk probleem heb jij een oplossing?’ Focus had voor mij nog uitgebreider gemogen en jammer dat ook hier niet vanuit de ‘why’ wordt begonnen.

Downloaden

Instapitch (alleen voor IOS)

GIFpitch

Deze app maakt een elevator pitch op basis van door jouw aangeleverde informatie. Dit kan zowel informatie over je werk zijn als over een idee. De pitch kan je meteen delen op bijvoorbeeld Twitter of via email. Daarnaast kan je pitches van andere deelnemers beoordelen. Als je een interessante pitch gevonden hebt kun je deze persoon op Twitter volgen. Om je elevator pitch te kunnen maken moet je wel eerst inloggen via je Twitteraccount. Via de pitchknop rechtsboven ga je aan de hand van 10 vragen je pitch maken. Het zijn vragen als: ‘beschrijf het probleem’ en ‘beschrijf jouw oplossing van het probleem’. Vervolgens bepaal je of je de pitch openbaar maakt of niet. Verder wordt gevraagd om toegang tot je camera zodat je in je foto’s de titelslide van je pitch als foto hebt staan.

Mijn oordeel

GIFpitch is een praktische app die je stapsgewijs helpt bij het ontwikkelen van je pitch. Deze kan je vervolgens meteen publiceren op Twitter of via de mail. De focus blijft hier echter wel een salespitch. Voor een echte elevator pitch is deze app minder geschikt.

Downloaden

GIFpitch (alleen voor IOS)

Pitch!Pitch!

Als je de Elevator Pitch app van Edo van Santen doorlopen hebt of de GIFpitch dan kun je daarna Pitch!Pitch! gebruiken. Druk op ‘new’ knop, vul de naam in van je pitch. Beantwoord de vraag ‘What is your idea?’ door dit meteen op film op te nemen. Beantwoord daarna de vraag ‘Why is it interesting?’ door dit meteen op film op te nemen. Om daarna af te ronden met de vraag ‘How do you make it happen?’ en dit ook weer te filmen. En zo heb je aan de hand van drie vragen je elevator pitch film klaar.

Mijn oordeel

Deze app zou ik gaan gebruiken als je je pitch al klaar hebt. Het helpt je om te zien hoe je verhaal overkomt op film en het biedt de mogelijkheid om je elevator pitch verder aan te scherpen.

Downloaden

Pitch!Pitch! (alleen voor IOS)

Doe je voordeel met deze gratis apps voor je elevatorpitch ! En mocht je een elevatorapp met de ‘Golden circle’ van Simon Sinek kennen dan hoor ik het graag.

Over Lifebrander

cv.nl Tags: , , , ,


Sorry, comments for this entry are closed at this time.

Menu