link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

Review: iResumes voor iPhone en iPad


Review: iResumes voor iPhone en iPad

Review iResumes voor iPhone en iPadNiet iedereen zal zijn of haar cv willen maken op een telefoon of tablet. Een cv op je computer maken gaat nu eenmaal sneller en de gegevens die je nodig hebt staan ook vaak al op je computer en niet op je telefoon of tablet. Als je een keer per vijf jaar een cv nodig hebt is een app waarmee je een cv kunt maken dan ook waarschijnlijk niks voor jou. Heb je je cv wat vaker nodig dan is het wellicht de moeite waard om eens naar een app te kijken die het je makkelijker maakt. Vandaag bekijk ik de iResumes voor iPhone en iPad app. En voor de werkzoekenden onder ons die het water aan de lippen staat, deze app is helemaal gratis en vergt dus geen investering.

iResumes

iResumes wordt gemaakt door het bedrijf Panacea Infotech uit India. Het is gericht op de Engelstalige markt, alle communicatie verloopt in het Engels en ook de verschillende onderdelen uit het curriculum vitae: opleiding, ervaring etc. zijn in het Engels. Deze zijn overigens wel aan te passen, waardoor je ook een volledig Nederlands cv kunt maken.

login iResume

Account aanmaken

Na het downloaden en opstarten van de app moet je eerst een account aanmaken om verder te kunnen. Het nut hiervan ontgaat mij, maar aangezien je naam en e-mail gegevens ook in je cv worden opgenomen is het een kleine moeite.

Tijdrovende klus

Na het aanmaken van een account moet je de gebruikelijke invulvelden invullen: NAW gegevens, doel, werkervaring, opleidingen en vaardigheden. Naast deze onderwerpen wordt ook om behaalde resultaten gevraagd (achievements) en referenties en kan je daarnaast zelf onderdelen toevoegen. Je bent verplicht om alle onderdelen in te vullen, anders kan je niet verder naar het volgende onderdeel. Er is geen mogelijkheid om gegevens te uploaden van bijvoorbeeld een LinkedIn account of van een bestaand cv, waardoor dit een tijdrovende klus is.

curriculum vitae

Standaard cv

Nadat alle onderdelen zijn ingevuld krijg je een standaard (en lelijk) curriculum vitae voorgeschoteld. Je kunt vervolgens nog onderdelen aanpassen, verwijderen of toevoegen. Daarnaast kan je het document in pdf vorm bekijken en ook mailen.

Lay-out aanpassen

Als je de lay-out nog wilt aanpassen (en dat is wel noodzakelijk) dan gaat de teller echter lopen. De app biedt 29 ‘professionele’ templates. Deze zijn echter niet los aan te schaffen maar dienen in bulk voor een bedrag van 9,99 USD te worden aangeschaft. De meeste van deze templates zijn echter niet veel beter dan het standaard gratis template. Veel beter wordt je curriculum vitae met deze betaalde templates dan ook niet.

Conclusie

Het idee van de app is leuk, de uitvoering is nogal mager. Conclusie: niet kopen/downloaden.

Over Lifebrander

cv.nl Tags: ,


Geef je mening

gratis ipad -

Thanks goede tip

Sorry, comments for this entry are closed at this time.

Menu