link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

Geloof opnemen op je cv


geloof vs etiquetteIn de Nederlandse cultuur begroeten we elkaar met een hand of drie zoenen, maar ervan uitgaande dat deze begroeting plaatsvindt voor je sollicitatiegesprek, gaan we uit van het schudden van de hand. In de zakelijke wereld kan het zelfs een beslissende factor zijn. Uit onderzoek is gebleken dat het geven van een hand een positief gevoel uitstraalt naar de hersenen dat sociale activiteiten registreert.

Geloofsovertuiging

Maar wat als handen schudden niet zo normaal is in jouw geloof? In de praktijk heb ik dergelijke situaties meegemaakt, dat vanuit geloofsovertuiging een man, een vrouw geen hand mag schudden. Daar werd ook uitgebreide uitleg bij gegeven. Er is zijn zelfs rechtszaken over geweest.

Aanpassen of accepteren?

Wellicht heb je er zelf ook weleens mee te maken gehad. Of iemand zich moet aanpassen aan de Nederlandse cultuur of dat je juist iemand moet accepteren om wie hij is, dat laat ik voor nu achterwege. Wat ik belangrijker vind is of je dit naar een potentiële werkgever moet communiceren. Doe je dit wel of niet? Als je het wel doet, dan verklein je wellicht je kansen op die baan die je juist wil hebben. Maar dan weten mensen wel met wie ze te maken hebben. Of zou je er niks over zeggen en laat je het aankomen op het eerste gesprek met als mogelijk gevolg dat een werkgever enigszins verbaasd reageert en wellicht al conclusies trekt?

Geloof opnemen op je cv?

Toen ik het voor de derde keer meemaakte, heb ik aangeraden om het in het cv op te nemen. Dan is het in ieder geval duidelijk. Je hebt voor je geloof gekozen, dus waarom zou je je niet uitspreken? Het verkleint je kansen misschien omdat het afwijkt van de Nederlandse standaarden. Als je niet fysiek in contact komt met klanten en je wel heel goed bent in datgene wat een werkgever zoekt, is het dan nog wel een probleem?

Ik ben oprecht benieuwd naar je mening. Wat adviseer jij?

Over Lifebrander

cv.nl Tags: , , ,


Sorry, comments for this entry are closed at this time.

Menu