link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

CV do’s en dont’s


CV do’s en dont’s

cv do's en dont'sTips over cv’s zijn er inmiddels in overvloed op het Internet. Op onze site hebben we er ook een aantal verzameld. Een tijd geleden hebben wij op dit blog een kleine enquête gehouden  We vroegen jullie om te kiezen uit 50 tips voor je cv. Het heeft even geduurd maar de resultaten zijn nu bekend. Jullie kozen voor ‘wees jezelf’ en ‘vertel altijd de waarheid’. In dit artikel vragen wij twee intermediairs naar hun mening over een goed cv: de cv do’s en dont’s. Dit om te zien of authenticiteit en de waarheid ook door hen als meest belangrijk worden ervaren. Het zijn André Hilhorst van ITNL Solutions en Egbert de Bouvere van CDG Automatisering

Waar letten jullie op?

Allereerst vroegen wij André en Egbert waar zij op letten bij een cv. André: “Allereerst let ik op een helder profiel, daarna kijk ik naar de concrete beschrijving van iemands werkervaring en ten derde beoordeel ik de stijl in algemene zin. Hierbij beoordeel ik het cv altijd in de context van de functie of de opdracht waarop iemand reageert”. Egbert let vooral op de leesbaarheid van het cv “Een cv moet duidelijk zijn! Een goed geschreven cv kan zelfs door een kind van de lagere school gelezen en begrepen worden. Aardig is ook als er niet al te veel spel- en stijlfouten in een cv zitten.”

cv_tipsOnderscheid jezelf
In deze tijd waarin opdrachten en functies niet voor het oprapen liggen is het van belang om jezelf te onderscheiden. Op de vraag hoe een kandidaat zich kan onderscheiden reageerde Egbert met: “Een kandidaat kan zich in positieve zin onderscheiden door naast een duidelijk en verzorgd cv een goede motivatie te schrijven die steun vindt in het cv.” André reageerde op deze vraag met “Door vooral helder te zijn. Een vaag cv is verloren tijd voor iedereen. Realiseer je dat je cv een antwoord is op een vraag. Lees die vraag, de vacature, dus goed en beantwoord de vragen die daarin staan!”.

Wat moet je absoluut nooit doen?

André: “Cliché’s en andere vormen van zwammen: ik ben resultaatgericht, goed met mensen, zoek altijd een uitdaging. In plaats van inhoudsloze termen op te nemen in je cv is het beter om je resultaten te laten spreken.” Egbert: “Nooit direct een tarief noemen, laat altijd de inkopende partij openen met een bod en dan onderhandel dan eventueel nog. Verder ben ik er een absoluut tegenstander van om een foto op een cv te zetten, tenzij het gaat om een beauty contest”.

Hoe ziet een goed cv er uit?

Een cv vormt je visitekaartje en vertelt meer over wie je bent, wat je kunt en welke werkervaring je hebt. Een goed cv kan betekenen dat je uitgenodigd wordt voor een gesprek. Met een slecht cv heb je weinig kans om uitgenodigd te worden. Maar wat is een goed cv? André: “Een goed cv is niet te lang, heeft een heldere indeling en is op alle punten relevant voor de aanvraag”. Dit betekent dus ook dat een cv maatwerk is. Het is niet voldoende om één cv te maken en deze naar zoveel mogelijk werkgevers te sturen. Egbert: ”Een goed cv heeft een standaard format. Dit format bestaat uit de volgende onderdelen: allereerst de persoonsgegevens, dan een korte opsomming van werkzaamheden (functie omschrijving). Vervolgens een korte karakterschets en de voltooide opleidingen en cursussen. Tenslotte sluit je af met je werkervaring in omgekeerd chronologische volgorde.”

cv_tips

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld aan het lezen van een cv?

Het is misschien niet bij iedereen bekend maar de tijd die recruiters of intermediairs besteden aan het doornemen van een cv is vaak vrij kort. De reden hiervoor is dat er veel cv’s ontvangen worden voor een bepaalde baan of opdracht. De kostbare tijd moet dan verdeeld worden over een groot aantal cv’s. André: “Pas op:  een gemiddelde zegt hier weinig. Aan de meeste cv’s besteed ik misschien vijf tot tien seconden. Aan enkele cv’s besteed ik vijf minuten en die ga ik dan bellen voor een uitnodiging.” Egbert: “De tijd die ik besteed hangt af van de complexheid van de materie. In de regel besteed ik ongeveer 20-30 minuten aan een cv om het echt te doorgronden.”

Wat vind je van digitale cv’s?

Tenslotte, op Lifebrander.nl kan je een digitaal cv maken. Hiermee wordt het mogelijk om relevante informatie direct aan je cv te koppelen. En verder kan je jezelf en je  cv online promoten door het cv te koppelen met LinkedIn, Hyves of Facebook. Wat vinden de intermediairs van de mogelijkheden van een digitaal cv? “Prima, als ze maar aan de hiervoor genoemde voorwaarden voldoen!”

Wil je meer weten over hoe je een onweerstaanbaar cv kunt schrijven, kijk dan ook eens op onze site. We hebben zowel tips over het cv als tips voor het schrijven van een sollicitatiebrief.

Avatar

Over Lifebrander

cv.nl Tags:


Geef je mening

Kris -

Net zoals André zegt, is het toevoegen van een foto aan je cv te vermijden. Uiterlijk roept (helaas) vooroordelen op. Zo zou een recruiter jouw kandidatuur kunnen associëren met iemand die hij of zijn niet mag (door bijvoorbeeld hetzelfde kapsel, je ogen etc.).

Organisaties steken veel tijd en geld in het objectief maken van selectieprocedures. Foto’s horen niet bij een objectieve beoordeling. Laat foto’s dus achterwege, tenzij men er expliciet om vraagt.

Karin -

Als een foto “not done” is, waarom staat er dan op Lifebrander een (te downloaden) voorbeeld chronologisch cv met ruimte voor een foto?

Hoi Karin,
In het artikel laten we Recruiters aan het woord. Het is de mening van Egbert dat foto’s ‘not done’ zijn. Wij delen deze mening niet. In dit artikel https://www.lifebrander.nl/blog/cv/wel-of-geen-pasfoto-op-je-cv/ schrijven we meer over het wel of niet opnemen van een foto op je cv. Veel succes met je cv!
Gr.
Lifebrander

Adrianne I. Hairston -

Goede middag ik kwam net je artikel tegen , ikke ben hartstikke onder de indruk. Hoe kom je aan deze handige info? Geweldig, ga zo door!.

  1. 1 Trackback(s)

  2. apr 18, 2013: Een cv is je visitekaartje

Sorry, comments for this entry are closed at this time.

Menu