link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

CV tips van professionals: Gerrie van Wanrooij


CV tips van professionals: Gerrie van Wanrooij

EntradorIn de rubriek ‘CV tips van professionals voor professionals’ geven we inzicht in hoe professionals van consultancy – en detacheringbureaus kijken naar cv’s en het proces er omheen. Deze keer krijgen we een een kort inzicht in hoe Entrador naar dit proces kijkt en krijgen we tips van Gerrie van Wanrooij.

Waarom ook alweer deze rubriek

Een cv is een belangrijk document in de gemiddelde sollicitatie, maar wellicht nog belangrijker in het detacheringsproces. Detacheringsbureaus krijgen dagelijks veel aanvragen binnen, waarop ze in een kort tijdsbestek een passend cv moeten aanbieden. De cv’s worden door medewerkers van het bureau bekeken en waar nodig aangepast, voordat het cv naar de eindklant gestuurd wordt. Een cv dat niet voldoende aansluit bij een aanvraag houdt in dat je de opdracht mist, wat dit een belangrijk onderdeel van het proces maakt.

Uit dit proces valt veel te leren, immers wat passen ze aan en waarom? Om die redenen hebben wij bedacht bij de vooraanstaande consultancy – en detacheringbureaus na te gaan hoe zij kijken naar dit proces en welke tips ze voor jullie hebben. Deze tips zetten we elke maand in de rubriek ‘CV tips van professionals voor professionals’ voor jullie op een rij. Deze keer hebben we Gerrie van Wanrooij van Entrador gevraagd een aantal opmerking met ons te delen.

Contactpersoon

Gerrie van Wanrooij is directeur bij The Entrador Consultancy Group.

Organisatieprofiel

“Entrador slaat de brug tussen Business en IT”

De Entrador Consultancy Group is een dynamisch adviesbureau dat opereert aan de businesszijde èn op het snijvlak van business en informatie technologie. De Entrador Consultancy Group bestaat uit ervaren consultants die inzetbaar zijn als business analist, business consultant, informatie analist, requirements- en specificatie-engineer, procesmanager of adviseur. In hetzelfde domein leveren wij ook coaching, training en managementdiensten.

De Entrador Consultancy Group is in staat om business vraagstukken en concepten te vertalen naar realiseerbare proces- of ICT doelen. Wij doen dit op basis van gedegen proces-, product- en technologische kennis en ervaring waarbij een stevige verankering van de resultaten in de organisatie centraal staat.

Entrador en cv’s

  • Er gaan per maand ongeveer 100 cv door naar de eindklant;
  • Een cv wordt altijd aangepast voordat deze naar de eindklant gaat;
  • Per cv wordt gemiddeld 30 minuten besteed voordat deze goed genoeg is voor de eindklant;
  • Het persoonlijk profiel en de functiebenamingen passen we soms aan en hier en daar wat accenten.

Tips

  • Curriculum vitae zijn vaak te lang, houd het ‘prettig bondig’;
  • Kijk uit voor onlogische variatie in detaillering;
  • Doe er een pasfoto bij;
  • Zorg voor voldoende informatie over eigen bijdrage aan een project/bij een werkgever;
  • Controleer altijd op taalfouten.

Meer tips lezen? Check de tips van Lifebrander!

Avatar

Over Lifebrander

cv.nl Tags:


Sorry, comments for this entry are closed at this time.

Menu