link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

CV tips van professionals: Debbie Fielstra


CV tips van professionals: Debbie Fielstra

TotalityIn de rubriek ‘CV tips van professionals voor professionals’ geven we inzicht in hoe professionals van consultancy – en detacheringbureaus kijken naar cv’s en het proces er omheen. Deze keer krijgen we een een kort inzicht in hoe Totality naar dit proces kijkt en krijgen we tips van Debbie Fielstra.

Waarom ook alweer deze rubriek

Een cv is een belangrijk document in de gemiddelde sollicitatie, maar wellicht nog belangrijker in het detacheringsproces. Detacheringsbureaus krijgen dagelijks veel aanvragen binnen, waarop ze in een kort tijdsbestek een passend cv moeten aanbieden. De cv’s worden door medewerkers van het bureau bekeken en waar nodig aangepast, voordat het cv naar de eindklant gestuurd wordt. Een cv dat niet voldoende aansluit bij een aanvraag houdt in dat je de opdracht mist, wat dit een belangrijk onderdeel van het proces maakt.

Uit dit proces valt veel te leren, immers wat passen ze aan en waarom? Om die redenen hebben wij bedacht bij de vooraanstaande consultancy – en detacheringbureaus na te gaan hoe zij kijken naar dit proces en welke tips ze voor jullie hebben. Deze tips zetten we elke maand in de rubriek ‘CV tips van professionals voor professionals’ voor jullie op een rij. Deze keer hebben we Debbie Fielstra van Totality gevraagd een aantal opmerking met ons te delen.

Contactpersoon

Debbie is accountmanager bij Totality voor de branches ICT en zakelijke dienstverlening en ziet per maand veel cv’s voorbij komen.

Organisatieprofiel

Totality is specialist in detachering, werving- en selectie en richt zich met name op Banking, ICT, Finance en Engineering. Totality Careers heeft accounts binnen het bank- en verzekeringswezen, overheidsinstellingen en technische bedrijven.

Totality en cv’s

  • Er gaan per maand, vanuit Debbie haar onderdeel binnen Totality, ongeveer 40 cv door naar de eindklant;
  • Een cv wordt altijd aangepast voordat deze naar de eindklant gaat;
  • Per cv wordt gemiddeld 10 minuten besteed voordat deze goed genoeg is voor de eindklant;
  • De opmaak en indeling van een cv wordt altijd aangepast.

Tips

  • Curicculum vitae zijn vaak te lang, houd het kort en bondig;
  • Maak gebruik van bullets;
  • Maak een goed basis cv en pas deze aan wanneer de opdracht / vacature daar om vraagt (kennis toevoegen of weghalen indien nodig).

Meer tips lezen? Check de tips van Lifebrander!

Avatar

Over Lifebrander

cv.nl Tags:


Sorry, comments for this entry are closed at this time.

Menu