link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

CV tips van de professional: Luc Doeve


CV tips van de professional: Luc Doeve

ConclusionEen cv is een belangrijk document in de gemiddelde sollicitatie, maar wellicht nog belangrijker in het detacheringsproces. Detacheringsbureaus krijgen dagelijks veel aanvragen binnen, waarop ze in een kort tijdsbestek een passend cv moeten aanbieden. De cv’s worden door medewerkers van het bureau bekeken en waar nodig aangepast, voordat het naar de eindklant gestuurd wordt. Een cv dat niet voldoende aansluit bij een aanvraag houdt in dat je de opdracht mist, wat dit een belangrijk onderdeel van het proces maakt.

Wat kan je als sollicitant hier van leren

Uit dit proces valt veel te leren, immers wat passen ze aan en waarom? Om die redenen zijn wij bij vooraanstaande consultancy – en detacheringbureaus nagegaan hoe zij kijken naar dit proces en welke tips ze voor jullie hebben. Deze tips zetten we dan elke maand in de rubriek ‘CV tips van de professional’ voor jullie op een rij. Deze keer hebben we Luc Doeve van Conclusion gevraagd een aantal opmerking met ons te delen.

Contactpersoon

Luc is eindverantwoordelijk voor Conclusion Financiële Professionals . Hij richt zich met name op de financiële dienstverlening, maar werkt ook voor de branches zorg, industrie en zakelijke dienstverlening en ziet per maand veel cv’s voorbij komen.

Organisatieprofiel

Conclusion is een multidisciplinaire zakelijke dienstverlener op het gebied van IT- en organisatievraagstukken en is actief in twee lines of business met daarin verschillende multidisciplinaire service lines.
conclusion

Conclusion en cv’s

  • Er gaan per maand, vanuit Luc zijn onderdeel binnen Conclusion, ongeveer 100 cv’s door naar de eindklant;
  • Een cv wordt altijd aangepast voordat deze naar de eindklant gaat;
  • Per cv wordt gemiddeld wel 60 minuten besteed voordat deze goed genoeg is voor de eindklant;
  • De opmaak (lay-out, opleidingen en volgorde) van een cv wordt ook altijd aangepast.

CV tips

  • Richt je in je cv meer op (bereikte) resultaten in plaats van alleen op taken en wees daarin specifiek: 1) wat voor rapportages heb je gemaakt?, 2) wat stond daar in?, 3) wat werd daar mee gedaan? en 4) wat was van die acties het resultaat?
  • Houd chronologie consequent aan. Bij voorkeur van meest recent naar minder recent;
  • Zet liever niet zaken als ‘werkt graag zowel zelfstandig als in teamverband’ in je cv, maar maak er iets originelers van;
  • Vermeld je hobby’s.

Meer tips lezen? Check de cv tips van Lifebrander!

Over Lifebrander

cv.nl Tags:


Sorry, comments for this entry are closed at this time.

Menu