link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

Wel of geen foto op je cv?


Wel of geen foto op je cv?

wel of geen foto op je cvMoet je wel of geen foto op je cv zetten? De meningen hierover zijn verdeeld. Sommige recruiters vinden het toegevoegde waarde hebben, andere recruiters zijn pertinent tegen. Als algemene regel kan je aanhouden dat een pasfoto toegevoegde waarde heeft als het relevant is voor de functie waarop je solliciteert. Zijn er veel klantcontacten in de functie waarop je solliciteert, overweeg dan om een professionele pasfoto op te nemen. Hieronder zetten we op een rijtje wat de voor- en nadelen zijn van het opnemen van een foto op je cv. De NVP sollicitatiecode (pdf) is hierover in ieder geval duidelijk: het is niet verplicht.

Voordelen van een foto op je cv

Een goede foto draagt bij aan je personal brand. De ontvanger van je curriculum vitae krijgt meteen een beeld van je en dit beeld kan bijdragen aan je personal brand.
Solliciteer je op een functie waarbij je veel contacten met klanten hebt dan is je uiterlijk van belang voor de functie die je gaat vervullen. In deze gevallen kan je met een goede, professionele foto al laten zien dat jij een representatief voorkomen hebt. Let op: een professionele foto is geen foto waarop je, onder het genot van veel alcohol, dansend op een bar in Chersonissos te zien bent.
Een foto maakt je cv persoonlijker en hierdoor onthouden recruiters je sneller. De kans dat je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek neemt hierdoor toe. Voorwaarde is natuurlijk wel dat de inhoud van je cv ook van voldoende kwaliteit is. Een goede foto alléén zal nooit voldoende zijn om uitgenodigd worden.

Nadelen van een foto op je cv

Omdat beelden altijd vrij krachtig zijn kan het gebeuren dat je foto in de beoordeling van je cv een te grote rol gaat spelen. De inhoud van je cv kan hierdoor ondergesneeuwd raken.
Door een pasfoto op te nemen geef je aan dat je het niet erg vindt om op je uiterlijk beoordeeld te worden. Sommige recruiters kunnen dit als oppervlakkig opvatten. Het opnemen van een pasfoto kan dan afleiden van de inhoud van je curriculum vitae.

Conclusie

Een pasklaar antwoord op de vraag of je een pasfoto moet opnemen in je cv is moeilijk te geven. Maak zelf een afweging en neem in deze afweging de functie waarop je solliciteert en bovenstaande voor- en nadelen mee.

Wat vinden jullie: wel of geen pasfoto in je cv?

Avatar

Over Lifebrander

cv.nl Tags: , ,


Geef je mening

Nancy -

Pasfoto zo belangrijk.

Enerzijds nee, je wilt immers op je skills en kwaliteiten beoordeeld worden. Anderzijds ja, je wordt vaak toch wel op social media gecheckt en bovendien kan een foto juist in je voordeel werken, omdat een foto jouw cv menselijker maakt.

MariaClara -

Nee. Men kan natuurlijk altijd checken op sociale media, dus ik zorg voor ‘nette’ pasfoto’s, en gepaste prive-foto’s.

Daan Huisman -

Nee, geen foto op je CV. Zorg voor een professionele profielfoto op je LinkedIn profiel. Dat wordt altijd nog naast het CV geraadpleegd.

  1. 4 Trackback(s)

  2. nov 22, 2010: De 10 meest gemaakte fouten in een cv (2/2) : blog
  3. mei 5, 2011: Het beste cv ooit! : blog
  4. jan 2, 2012: Wat zet je nooit op je cv?
  5. nov 29, 2012: Hoe maak je een professioneel cv met Microsoft Word

Sorry, comments for this entry are closed at this time.

Menu