link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

Wat zet je nooit op je curriculum vitae?


Wat zet je nooit op je curriculum vitae?

wat zet je nooit op je cvEen nieuw jaar, een nieuw begin, een nieuw curriculum vitae. Goed om eens naar de vraag ‘Wat zet je nooit op je cv’ te kijken. Om je hiermee te helpen hebben we hieronder de acht belangrijkste punten samengevat die je beter niet op je cv kunt opnemen. Het zijn niet allemaal fouten, in de zin dat je hierdoor gelijk wordt afgewezen, maar ze helpen je in ieder geval ook niet aan een nieuwe baan. En dat is waarschijnlijk wel wat je wilt bereiken. Veel succes met je cv en een eventuele sollicitatie.

1) irrelevante werkervaring

De kunst van het schrijven van een goed curriculum vitae is ‘relevantie’. Geen enkele recruiter is geïnteresseerd in zaken die niet relevant zijn voor de baan waarop jij solliciteert. Uitgebreid ingaan op je vakantiebaantjes in je studententijd is dus niet verstandig. Laat zien dat je relevante werkervaring hebt, en heb je dat niet overweeg dan om een competentie cv te maken.

2) niet professionele foto

De meningen zijn verdeeld over het opnemen van een pasfoto. Als algemene regel kan je aanhouden dat een pasfoto toegevoegde waarde heeft als het relevant is voor de functie waarop je solliciteert. Als je besluit om een foto op je cv te zetten gebruik dan altijd een zakelijke, professionele pasfoto (voor alle duidelijkheid, dus niet zoals op bovenstaande foto).

3) bull shit termen

Steeds meer mensen gebruiken termen als teamplayer, proactief en resultaatgericht zonder deze termen verder toe te lichten. Hierdoor worden het inhoudsloze termen. Ze voegen echter weinig tot niets toe en doordat iedereen ze al gebruikt onderscheid je jezelf er ook niet mee. Je kunt er hooguit de bullshit bingo mee winnen.

4) referenties

Referenties zijn handig om te hebben maar niet noodzakelijk om op je cv te zetten. Je hebt maar een doel met je curriculum vitae en dat is: uitgenodigd worden voor een gesprek. Nadat een gesprek heeft plaatsgevonden kan je je referenties geven, indien daar om gevraag wordt. Breng je referenties hiervan altijd wel van te voren op de hoogte.

5) BSN-nummer

Hier kan ik kort over zijn, nooit doen: het voegt niets toe aan je cv en daarnaast is het ook privacy gevoelige informatie.

6) niet relevante hobby’s

Je houdt van stappen en kletsen met je vriendinnen? Of ben je een kroegtijger die altijd het licht uit doet? Dat is prima, maar zet het niet op je cv. Het beeld dat je hiermee van jezelf creëert is niet het beeld dat je wilt laten zien aan potentiële werkgevers.

7) briefpapier van je huidige werkgever

Solliciteren op een baan doe je voor jezelf en niet voor je huidige werkgever. Een cv op het briefpapier van je huidige werkgever is dan ook een serieuze no-no. Je probeert jezelf te promoten met je cv en niet je werkgever.

8) een niet professioneel email adres

Wij komen nog steeds mailadressen in cv’s tegen met (waarschijnlijk grappig bedoelde) namen als: biggetje, bierkoning en lieve_snoes. Verstandig is dit echter niet en het verkleint zelfs de kans op het vinden van een baan indien je er online mee solliciteert.

Avatar

Over Lifebrander

cv.nl Tags: , , ,


Sorry, comments for this entry are closed at this time.

Menu