link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

Tips voor het mailen van je cv


Tips voor het mailen van je cv

tips voor het mailen van je cvJe bent klaar met je curriculum vitae en staat op het punt deze de wereld in te sturen. Een document waar je veel aandacht aan hebt besteed verdient het dan om zorgvuldig te worden ‘losgelaten’. Ook al hechten sommige recruiters nog steeds aan een mooi uitgeprint cv op kwalitatief papier, zorgvuldig opgevouwen in een sjieke enveloppe, het komt steeds vaker voor dat het curriculum vitae gemaild wordt naar potentiële werkgevers. Het mailen van je cv heeft een groot aantal voordelen, maar ook een aantal valkuilen. We geven je hierbij wat tips voor het mailen van je cv en aandachtspunten waar je op moet letten wanneer je gebruik maakt van e-mail.

Vormgeving curriculum vitae

Je hebt waarschijnlijk veel aandacht en tijd besteed aan de inhoud en de opmaak van je cv. Het zou dan ook mooi zijn als de lezer het document in exact dezelfde opmaak te zien krijgt. Als je je document verstuurd als Word document (met extensie .doc of .docx) kan je hier niet van op aan. Als je het document opslaat als (Adobe) pdf bestand ben je er zeker van dat ook de opmaak behouden blijft. Let er dan wel op dat eventuele links naar internetpagina’s die in het Word document staan niet altijd intact blijven. Meestal kan je deze echter wel zelf herstellen (afhankelijk van de versie van Adobe die je gebruikt).

Naamgeving van je document

Daarnaast kan je het document een leuke, opvallende naam geven. De meeste cv’s die wij toegezonden krijgen om te checken heten: cv.doc, cv 12 mei 2012.docx, cv_naam werkgever.doc of cv_naam_achternaam.pdf. Dit is een gemiste kans. Ook de naam van het document kan je gebruiken om je van anderen te onderscheiden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan namen als: energieke_marketeer_met_passie_voor_retail.pdf of debby_klassen_startend_jurist(1985).pdf

Onderwerp van je mail

Let ook op het onderwerp van de mail die je verstuurd. Mails zonder onderwerp verdwijnen vaak direct in de prullenbak of in een spamfolder. Kies je onderwerp dus zorgvuldig uit. Je kunt hierbij uiteraard kiezen voor het geijkte: sollicitatie vacature, maar je kunt het ook eens over een andere boeg gooien: wordt Rogier Gerritsen jullie nieuwe marketing assistent?

Mailadres

Tenslotte, bedenk goed welke indruk je achterlaat als je je zorgvuldig vormgegeven cv mailt naar een werkgever vanuit een mailadres met de naam: booz_n_girls@hotmail.com of varkentje@gmail.com. Het is zeer raadzaam om te kiezen voor een professioneel mailadres. Gelukkig zijn er tal van gratis mogelijkheden om hier aan te komen, dat hoeft het probleem dus niet te zijn.

We hopen dat je wat aan deze tips voor het mailen van je cv gehad hebt, en veel succes met je curriculum vitae!

Over Lifebrander

cv.nl Tags:


Sorry, comments for this entry are closed at this time.

Menu