link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

Sociale media in je cv opnemen?


Sociale media in je cv opnemen?

sociale media in je cv opnemenVeel mensen ‘doen wel iets’ met sociale media. Of het nou een profiel is op Hyves, Facebook of LinkedIn of af en toe eens twitteren. Sociale media in je cv opnemen gebeurt echter zelden of nooit. De vraag is nu of dit wel terecht is of is het juist verstandig om sociale media in je cv op te nemen?

Gebruik sociale media in Nederland

Nederlanders houden van het internet. We maken er veel gebruik van en als we ‘op het internet zitten’ besteden we de meeste tijd aan portals, instant messaging en sociale media. Het gebruiken van sociale media om een baan te vinden is dan ook aan te raden. Recruiters maken immers ook gebruik van sociale media in hun zoektocht naar talent. Vooral het sociale netwerk LinkedIn kan een hierbij een goed hulpmiddel zijn. Opvallend is dat LinkedIn met name door mensen in de leeftijdscategorie 35-44 wordt gebruikt. Mocht je niet tot deze categorie behoren en nog geen groot netwerk hebben opgebouwd overweeg dan eens om een LinkedIn account te nemen.

Zijn alle sociale media relevant voor je cv?

Je cv is je visitekaartje en heeft maar één doel en dat is: uitgenodigd worden voor een gesprek. Informatie die relevant is voor de functie en informatie die aantoont wat je unieke, en voor de functie relevante, talenten zijn mogen dan ook niet ontbreken. Als je een hyves profiel hebt dat hoofdzakelijk uit (al dan niet compromitterende) vakantiefoto’s bestaat is het niet handig om deze in je cv op te nemen. Een Linkedin profiel kan daarentegen zeker handig zijn en toegevoegde waarde hebben. Belangrijke voorwaarde zijn dan wel dat je (1) één volledig profiel hebt gemaakt, (2) deze informatie overeenkomt of tenminste niet conflicteert met hetgeen in je cv staat en (3) up to date is. Verder kan je je aansluiten bij Linkedin groepen waardoor potentiële werkgevers een betere indruk van je krijgen.

Sociale media in je cv opnemen?

Het antwoord hierop is dus: ja, mits de informatie voldoende professioneel is en een bijdrage levert aan het positieve beeld dat jij aan een recruiter wilt overbrengen. Bedenk hierbij ook dat het recruiters en andere potentieel geïnteresseerden vrij staat om jouw naam in te tikken op wieowie.nl en zo al een beeld van jou krijgen. Is het dan niet beter om zelf de regie te houden en het recruiters makkelijk te maken?

Avatar

Over Lifebrander

cv.nl Tags: , , ,


Sorry, comments for this entry are closed at this time.

Menu