link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

Omdenken en omarmen


omdenken

bron: www.omdenken.nl

Veel mensen hebben een gat in hun cv. Een periode waarin ze voor een doorsnee recruiter geen zinnige activiteiten hebben ontplooid. Hoe ga je daar nu mee om? Daar zijn natuurlijk geen pasklare antwoorden voor te geven, maar door creatief te omdenken kun je misschien tot een mooie oplossing komen.

Geen aansluiting in niveau van werk

Ik sprak gisteren een kandidaat die jarenlange ervaring heeft bij ontwikkelingssamenwerkingsorganisaties. Ze is antropologe van huis uit en heeft in vele landen over de hele wereld gewerkt en allerlei interessante en nuttige projecten opgezet. Alleen de laatste 4.5 jaar heeft ze schoonmaak werk gedaan. Iets dat op het eerste gezicht niet echt aansluit en haar dus voor het probleem stelde van een gat in haar cv. Door goed na te denken en door creatief te zijn kwam ze tot een mooi inzicht. Voordat ik haar oplossing met je deel, ga ik eerst in op het onderwerp creativiteit.

Creativiteit kost tijd

Creativiteit is met name doen. Voor creativiteit heb je jezelf nodig en tijd. Ruim er 30 minuten voor in en ga aan de slag met creativiteit. En ga dan nog even door. Want doorzetten leidt tot meer creativiteit. En kruis je armen over elkaar: dan ga je langer door bij het bedenken van een oplossing. Lees hier meer over de achtergrond van het effect van het kruizen van je armen (lees even door tot het einde).

Omarm de gapende leegte en omdenken maar!

Terug naar de kandidaat die ik gisteren sprak. Ze had nagedacht over de 4.5 jaar waarin ze heel veel huizen in Amsterdam had schoongemaakt. Deze huizen waren veelal van mensen uit de lagere sociale klasse en van mensen die ziek waren. Daarover nadenkend kwam ze op het idee om haar periode als schoonmaakster te zien als antropologisch veldwerk. Huizen zijn immers zo`n beetje de meeste intieme plek die je kunt bedenken, dus ze had een mooi inkijkje gekregen in het reilen en zeilen van deze laag van de bevolking. Hierdoor sluit deze 4.5 jaar veel beter aan op haar eerdere werkervaring en wist ze het gat op haar CV op een creatieve manier te dichten.

Door er nu nog een aantal artikelen en blogs over te gaan schrijven gaat ze meer invulling en gewicht en geloofwaardigheid aan deze benadering geven. Dit vind ik een mooi voorbeeld van het omarmen van de realiteit. Door om te denken maakte ze van een gat een kans. Omdenken is denken in termen van kansen en niet van problemen. Het is een manier van denken waarbij je kijkt naar de werkelijkheid zoals die is, en wat je daar mee zou kunnen.

Meer informatie: https://omdenken.nl

Over Lifebrander

cv.nl Tags: , , ,


Sorry, comments for this entry are closed at this time.

Menu