link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

Monsterlijk leuk!


Monsterlijk leuk!

monsterlijk leukAls je doet wat je leuk vindt val je op. Dat is zo! Mensen kijken graag naar mensen die lol hebben in hun werk. Op het afgelopen Careerevent hebben mensen van Monsterboard dat ook bij ons gezien. We geven mensen advies over hun cv en geven in korte gesprekken een coach ‘duwtje’ in de goede richting. Het is kort, maar voor veel mensen al heel wat om te verwerken. In het cv, maar ook als persoon. Het is soms niet niks wat je van ons te horen krijgt. We proberen zo aardig mogelijk heel eerlijk te zijn. Dat is de enige manier om mensen echt te helpen. Je hebt er niets aan als we niet eerlijk zeggen wat er aan je cv of aan je eigen houding mankeert. Je wilt immers een baan en wij weten hoe je dat het beste kunt voorbereiden. Persoonlijk en met het cv.

Het idee

Na het afgelopen Careerevent kreeg ik een telefoontje van Monsterboard om eens te praten en brainstormen over een aantal ideeën die zij hadden. Dat hebben we gedaan en daardoor is een van die ideeën nu een feit. De Monsterboardstore in hartje Amsterdam. Een week op de Haarlemmerdijk 41 mensen face to face helpen met het cv. Gaaf. Op voorhand was het al leuk, maar nu je het beleeft en de locatie ziet. Gaaf. Al heb je geen cv die je wilt controleren de locatie moet je even komen bekijken als je in de buurt bent.

Passie overbrengen

Vanuit Lifebrander en als persoon vind ik het erg belangrijk dat we kunnen laten zien wie we zijn en wat we kunnen. Alle mensen die voor Lifebrander werken hebben passie voor wat ze doen en dat brengen we op je over. Doe wat je leuk vindt en laat zien wie je bent en wat je wilt. In je cv, maar in alles wat je elke dag doet. Dat is een belangrijke stap in de richting van je nieuwe baan. ‘Droombaan’ zoals Huub van Zwieten dat noemt, want uitgangspunt is natuurlijk dat je iets gaat doen wat je ook echt wilt. Bij Huub kan je ondertussen in een hotel om daar aan te werken. Wij hebben een tijdelijke ‘winkel’ om je cv richting te geven.

De gesprekken

Om 10:00 vandaag gaan we weer open voor een dag met de Monsterboardstore. Het lijkt rustig, maar wij zijn bijna continue in gesprek met een kandidaat. Er staat geen rij, maar het loopt lekker door. Dat vind ik zelf eigenlijk prettiger dan een erg lange rij. Dat geeft ons af en toe rust, maar de kandidaten kunnen waar nodig ook wat meer aandacht krijgen dan de geplande tien minuten. Daardoor lijken soms meer op coachsessies dan alleen advies op het cv. Je cv gaat al snel over jezelf en het is dus in een langer gesprek bijna onmogelijk om niet ook op persoonlijke ontwikkeling en situatie in te gaan. Mijn gesprekken beginnen ook altijd door eerst te vragen wat je nu aan het doen bent en wat je zelf echt wil. Weet je dat nog niet dan wil ik het juist daar eerst kort met je over hebben. Wat jij wilt bepaald namelijk de richting van je cv. Ben je er nog niet uit? Kom dan gewoon even langs deze week!

Over Lifebrander

cv.nl Tags:


Sorry, comments for this entry are closed at this time.

Menu