link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

Meerderheid heeft moeite met het cv


Meerderheid heeft moeite met het cv

meerderheid heeft moeite met het cvIn april en mei 2013 heeft Lifebrander onderzoek verricht naar de mate waarin men moeite heeft met het maken van een professioneel cv. Het onderzoek is uitgevoerd onder abonnees van onze nieuwsbrief, bezoekers van de site lifebrander.nl, bezoekers van onze Facebook pagina en andere belangstellenden. Een belangrijke uitkomst van het onderzoek is dat de meerderheid moeite heeft met het cv. ‘Moeite met het cv’ is door de meerderheid als antwoord gegeven op de vraag hoe gemakkelijk het is om een professioneel cv te maken. Meer dan 82% gaf aan er ‘een beetje’ tot ‘vrij veel’ moeite mee te hebben. In een persbericht hebben we de belangrijkste uitkomsten van dit onderzoek samengevat.

Belangrijkste conclusies onderzoek

De belangrijkste conclusies van het cv onderzoek zijn:

  • een overgrote meerderheid heeft moeite met het cv;
  • meer dan 80% laat zijn of haar cv checken;
  • de meeste mensen gebruiken hiervoor familie en vrienden;
  • slechts een klein percentage schakelt hiervoor een professioneel bureau in;
  • de mensen die hun cv niet laten checken geven als belangrijkste redenen ‘dat duurt te lang’, ‘ik kan het zelf’ en ‘ik ken niemand die mijn cv zou kunnen checken’.

Uitkomsten onderzoek curriculum vitae

Een opvallend resultaat uit het onderzoek is dat een overgrote meerderheid (82%) moeite heeft met het maken van een professioneel curriculum vitae. Ongeveer twee vijfde (43%) heeft een beetje moeite met het maken van een professioneel cv. Ruim een kwart (26%) zegt er gemiddeld moeite mee te hebben. De overige 13% heeft er zelfs vrij veel moeite mee. Er zijn verder geen opvallende verschillen tussen mannen en vrouwen en ook geen opvallende verschillen tussen jonge en oude respondenten.

moeite met maken van cv

Meerderheid laat curriculum vitae checken

Een ruime meerderheid van de respondenten (83%) laat het curriculum vitae checken. Hiervoor worden met name de eigen familie en vrienden ingeschakeld. In mindere mate worden hiervoor collega’s ingeschakeld. Een klein percentage schakelt hiervoor een professioneel bureau in. Respondenten die hun curriculum vitae niet laten checken geven hiervoor als belangrijkste redenen ‘dat duurt te lang’, ‘ik kan het zelf’ en ‘ik ken niemand die mijn cv zou kunnen checken’.

Tabel: door wie laat je je cv checken

Verantwoording onderzoek

In april en mei 2013 heeft Lifebrander een online enquête uitgevoerd onder mensen die geabonneerd zijn op de nieuwsbrief van Lifebrander en daarnaast is de enquête via Twitter en de Facebook pagina van Lifebrander aangekondigd. In totaal hebben 90 mensen de vragenlijst volledig ingevuld, hiermee zijn de resultaten indicatief. In totaal hebben 51% mannen en 49% vrouwen de vragenlijst ingevuld. Deelnemers aan de enquête konden een gratis cv check winnen. De vijf winnaars hebben inmiddels bericht van ons gekregen.

Avatar

Over Lifebrander

cv.nl Tags: , ,


Geef je mening

Adriana van Schalken | Payrolling Works -

Verrassend hoe verschillend de uitkomsten zijn. Veel mensen hebben er geen moeite mee, maar nog meer mensen hebben er veel moeite mee.

Sorry, comments for this entry are closed at this time.

Menu