link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

Lifebrander op de Monsterboard MakeOver


Lifebrander op de Monsterboard MakeOver

monsterboard makeoverGisteren (15 sept) ben ik als vertegenwoordiger van Lifebrander in de vorm van cv coach bij de Monsterboard MakeOver geweest. Vijf kandidaten hadden via Facebook deze makeover gewonnen. Wat hebben ze gekregen? Vijf uur lang persoonlijk carrière-advies en een kledingbon t.w.v. 100 euro voor hun sollicitatie outfit. Dat is niet mis. En het is geslaagd. Alle experts inclusief mijzelf waren enthousiast en dat hebben we net als het advies goed kunnen overbrengen op de kandidaten. We hebben een top dag gehad.

Het levensverhaal

Het is leuk om telkens weer het ‘levensverhaal’ van mensen te horen en te zien hoe zich dat vertaald naar hun werkleven en hoe mensen dat hebben geprobeerd te vertalen in hun cv. Niemand vindt dit makkelijk om voor zichzelf te doen en advies of een kritische blik is dan altijd zeer welkom om net die stap verder en hoger te maken. Een cv coaching gesprek gaat nooit alleen maar over je ‘papieren’ cv bij ons. Het gaat verder. Niet omdat dat perse moet, maar het kan gewoon niet anders.

Mijn eerste vragen zijn altijd: wat ben je nu aan het doen en wat wil je, weet je dat al? Meestal delen mensen hun persoonlijke verhaal en hoor ik een tweestrijd tussen wat men echt wil en wat men denkt te moeten. Dat zet je niet even snel op het juiste ‘spoor’ in 45 minuten, maar je kunt mensen wel bewegen er over na te gaan denken en stappen te gaan zetten in de goede richting. Als je iets echt wilt, dan kan je het. Misschien niet nu meteen, maar elke dag kan jij een stap zetten naar je persoonlijke doel.

Kandidaten met drive!

Wat erg goed was om te zien is dat al deze kandidaten de ‘drive’ hebben om verder te komen en dat is al een erg belangrijke stap. Die ‘drive’ gaat ze helpen met te presenteren wie ze zijn en te laten zien aan de werkgevers daarbuiten dat ze energie hebben en iets gaan toevoegen aan hun bedrijf. Dat hebben deze mensen allemaal en ik geloof er dan ook echt in dat deze mensen met hulp uit de makeover hun nieuwe baan of opdracht zullen vinden.

Worstelen met huidige sollicitatieproces

Wat mij ook opvalt, en dat is zeker niet alleen bij deze kandidaten, is dat men nog erg worstelt met het huidige sollicitatieproces. Alles gaat online en hoe kun je nu alle middelen die je hebt goed en effectief inzetten voor jouw persoonlijke doel. Weinig mensen maken een plannetje. Wat is nu je strategie of plan van aanpak om snel op gesprek te komen.

Ik vind het fijn achteraf te horen van de kandidaten dat ik ze nu juist daar mee op weg heb kunnen helpen. Daar doe ik het voor en dat is waar ik weer energie van krijg. Waarvoor dank! Ik wens deze kandidaten veel succes toe en ze weten ons te vinden als ze nog hulp nodig hebben. Ik hoor geruchten dat dit initiatief van Monsterboard nog wel eens terug zou kunnen komen, volg hun en ons om je kans niet te missen de volgende keer.

Over Lifebrander

cv.nl Tags: ,


Geef je mening

Roel Oudenakker -

Leuk artikel!

  1. 1 Trackback(s)

  2. dec 21, 2011: Dennis

Sorry, comments for this entry are closed at this time.

Menu