link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

Dat kan ook: je cv op Facebook


Dat kan ook: je cv op Facebook

cv op FacebookFacebook is een van de snelst groeiende online netwerken in Nederland.  Met op dit moment ongeveer 6,5 miljoen gebruikers is het netwerk in Nederland inmiddels bijna twee keer zo groot als dat van LinkedIn. Met toevoegingen als Beknown, Talent.me en Branchout begint Facebook zelfs steeds meer op LinkedIn te lijken. Wat is er dan logischer om Facebook te gebruiken voor de zoektocht naar een nieuwe baan? Dat is precies wat Sabrina en Claudio en dachten, toen zij hun cv op Facebook maakten.

Niet wereldschokkend, wel onderscheidend

Het idee is niet wereldschokkend en ook niet nieuw. Het eerste cv op Facebook, die we hebben kunnen vinden, is van de Canadese Sabrina Saccoccio en dateert uit 2008. Wat zo leuk aan dit cv is, is dat het verder gaat dan de gebruikelijke informatie over ervaring en opleiding. Sabrina laat met dit cv bijvoorbeeld zien dat ze creatief is (in plaats van dit als competentie in haar cv op te nemen). Je kunt voorbeelden van haar werk beoordelen door er op te klikken, je kunt zien wat vrienden over haar zeggen, ze neemt referenties en testimonials op en ze laat wat van haar humor zien.

Gebruik Facebook als netwerk in je zoektocht

Claudio Nader hanteerde een iets andere strategie. Hij koos er met name voor om Facebook als netwerk te gebruiken om mensen er op attent te maken dat hij een baan zocht. Zijn cv op Facebook is wat minder uitgebreid dan die van Sabrina. Hij gebruikt zijn facebook pagina met name om zijn interesses op het gebied van muziek, film en televisie te laten zien. Daarnaast word je doorverwezen naar zijn blog en twitterpagina. Ondanks het wat minder uitgebreide cv is Claudio succesvol geweest met deze pagina, hij heeft er inmiddels een baan mee gevonden.

Facebook cv voor iedereen?

De kracht van (sociale) netwerken in het vinden van een baan is inmiddels bij de meeste werkzoekenden wel bekend. De meeste banen (70% tot 80%?) worden via-via gevonden. En aangezien Facebook hard op weg is om het grootste sociale netwerk te worden, wat is er dan logischer om dit netwerk te gebruiken in je zoektocht naar een baan? Daarnaast is er inmiddels ook al enig wetenschappelijk bewijs gevonden dat je karaktertrekken afgeleid kunnen worden van je Facebook-profiel. Werkgevers krijgen steeds sneller en beter zicht op wie ze in huis halen. En aangezien werkgevers je online profiel toch wel bekijken, kan je er maar beter voor zorgen dat je aanwezig bent met een leuk, persoonlijk en onderscheidend cv op Facebook!

Avatar

Over Lifebrander

cv.nl Tags: , , , ,


Sorry, comments for this entry are closed at this time.

Menu