link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

Hoe maak je een video cv?


Hoe maak je een video cv?

hoe maak je een video cvEen video cv is een kort filmpje waarin je jezelf van je beste kant laat zien met de bedoeling om hiermee voor een sollicitatiegesprek te worden uitgenodigd. Je bent hiermee in staat om net iets meer van jezelf te laten zien dan met alleen een papieren cv en bijbehorende brief. Een video cv of sollicitatievideo kan een goede aanvulling zijn op je reguliere curriculum vitae. Maar hoe maak je een professionele video cv?

Hoe maak je een professionele video cv?

Een video cv is jouw eerste indruk bij potentiële nieuwe werkgevers of opdrachtgevers. Je wilt dus niet toeleggen op de kwaliteit van het beeld én het geluid. Tegelijkertijd kan dat een kostbare kwestie worden. Je kunt echter met minimale middelen een eind komen. Met veel recente mobiele telefoons kan je al op HD kwaliteit video opnemen. Verder kan je er ook voor kiezen om apparatuur te huren. Heb je hiermee geen ervaring? Kies dan voor een professional of een kennis die er verstand van heeft.

Pre-produktie van je video cv

script
Voordat je begint met opnemen is het verstandig om eerst een klein storyboard en script te maken. Het script bevat de tekst en het storyboard bevat grove schetsen van de scenes die je hierbij gaat opnemen. Denk hierbij goed na over de setting waarin je de video cv gaat opnemen. Dit kan bijvoorbeeld achter een bureau zijn, of ‘live’ aan het werk of op een bepaalde plek die ondersteunend is aan het verhaal dat je gaat vertellen. Kies je voor meubels, zoals een stoel of tafel, zorg er dan voor dat ze passen in jouw stijl. Denk ook goed na over hoe je er zelf uit ziet. Doe gepaste kleding aan en zorg er voor dat je er verzorgd uit ziet.

Opname van je video cv

Nu ben je klaar om te starten met je video cv. Voor het opnemen van je video gelden grofweg dezelfde regels als bij een gewone presentatie. Kijk naar de camera (het publiek) en niet naar je tekst of iets anders. Zorg dat je je tekst uit je hoofd kent of maak gebruik van een teleprompter (die zijn er ook als app voor mobiele telefoons). Denk ook aan je houding en je lichaamstaal en hoe dit op beeld overkomt.

Editing van je video cv

Tenslotte moet je nog wat tijd besteden aan het editen van je video. Je kunt bijvoorbeeld als begin van je video openingstekst opnemen en als slot contactinformatie. Verder zou je onder bepaalde onderdelen muziek kunnen zetten. Mocht je meerdere opnames hebben gemaakt die je tot één video wilt terugbrengen dan moet je in deze fase beslissingen maken over welk materiaal je wel en niet gebruikt.

Tenslotte

Het maken van een video cv vergt behoorlijk wat tijd en inspanning en is niet voor iedereen weggelegd. Een professioneel resultaat zit in de juiste combinatie van bovenstaande elementen. Probeer anders eerst eens met je webcam een video cv te maken. Het is leuk om te doen en het geeft je een idee of dit wat voor jou is en welke ondersteuning je hierbij kunt gebruiken.

Avatar

Over Lifebrander

cv.nl Tags: , , ,


Sorry, comments for this entry are closed at this time.

Menu