link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

Het micro cv als uithangbord voor je cv


Het micro cv als uithangbord voor je cv

micro-cvBerichten over het micro cv duiken ineens overal op. Zo is bijvoorbeeld op NU.nl te lezen: “Chinezen schrijven steeds vaker een micro cv, die ze plaatsen op weibo.com, een soort Twitter, in de hoop een baan te vinden. In 140 tekens proberen de jongeren uit te leggen waarom juist zij aangenomen moeten worden”. Hoewel je met een Chinees karakter wat meer kan zeggen dan met een (Nederlands) teken is het idee best aardig. Maar gaat dit ook aanslaan in Nederland?.

‘Ogen voor je cv’

Natuurlijk kunnen wij ons voorstellen dat je graag een baan wilt en alle middelen aangrijpt om op het eerste gesprek te komen, maar is dit een middel dat tot het eerste gesprek zal gaan leiden? Persoonlijk denk ik dat alleen een Micro-cv je niet op dat gesprek krijgt. Ik denk wel dat je er goed aandacht mee kan trekken om mensen je cv te laten lezen. Link dan wel je online Lifebrander cv aan je Twitter account. Zoals in dit stuk van Monsterboard wordt gezegd wordt het dan een soort van online elevator pitch of twitterpitch. In 140 tekens vertellen wie je bent, wat je doet en hoe je dat doet. Als je dat goed doet straalt het kracht uit en zal het zeker ‘ogen’ opleveren voor je cv. Bovendien baat het niet dan schaadt het niet. Je moet je cv dan wel strak en scherp hebben anders komt het nog niet over.

Goede voorbereiding voor je cv

Een twitterpitch helpt je naast aandacht voor je cv ook jezelf scherp te stellen en goed na te denken over wie je bent en hoe je dat wilt uitdragen. Zo’n tekst in 140 tekens verzin je meestal niet in vijf minuten. Het is dus ook goed als voorbereiding voor het scherp maken van je cv en hopelijk later je eigen presentatie tijdens sollicitatiegesprekken. Kortom, gewoon doen en het lijkt me erg leuk om daar meer van te zien. Als je een mooie hebt, stuur ze dan via Twitter naar ons en dan RT-en wij ze! Heb je ook nog eens een groot podium voor je pitch en gelijk een link naar je online cv.

Avatar

Over Lifebrander

cv.nl Tags:


Sorry, comments for this entry are closed at this time.

Menu