link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

Gat in je cv: einde van de wereld?


Gat in je cv: einde van de wereld?

gat in je cvEen gat in je cv is geen gat in je ontwikkeling. Toch krijgen veel mensen er slapeloze nachten van. Je wilt immers zo goed mogelijk voor de dag komen en een periode waarin je ‘niets’ hebt gedaan staat dan niet goed op je cv. Bovendien zal het bij recruiters en werkgevers vragen oproepen. De vraag is nu: hoe ga je om met een gat in je cv bij het maken van een cv?

Gat in je cv dichten

Allereerst kan je het gat in je cv dichten. Door het volgen van een cursus, het doen van vrijwilligerswerk of een (on) betaalde stage toon je aan je toekomstige werkgever dat je jezelf blijft ontwikkelen. Bovendien zorg je er zo voor dat je niet 7 dagen per week op de bank zit en niet meer deelneemt aan het arbeidsproces.

Een reden opgeven

Liegen op je cv is geen optie. Tegelijkertijd hoef je ook niet alles te vermelden. Je kunt er voor kiezen de reden voor het gat in je cv te vermelden. Als je hier voor kiest, doe het dan altijd eerlijk. Verder ben je echt niet de enige met een gat in je cv en werkgevers zijn geneigd een eigen reden te verzinnen als jij niet zelf een reden vermeldt in je cv. De vraag is of je dat liever wilt.

Zoom vooral in op je competenties

In vrijwel alle personeelsadvertenties worden specifieke vaardigheden gevraagd. Als je een gat in je cv hebt kan je er voor kiezen om in plaats van een chronologisch cv, een competentie cv te maken. Je hebt zo de mogelijkheid om specifiek in te zoomen op jouw competenties en omzeilt zo het gat in je cv door geen uitgebreide opsomming te geven van je werkervaring.

Onderscheid je verder door je motivatie

Met name door je motivatie kan je je verder onderscheiden van anderen. Een goede motivatie is dan ook van groot belang en een essentieel onderdeel van elke sollicitatie. Een goede motivatie geeft antwoord op de volgende drie vragen: 1) waarom wil je voor dit bedrijf werken? 2) waarom ambieer je deze functie? en 3) waarom ben jij geschikt voor deze functie? Met de beantwoording van deze vragen leg je een koppeling tussen je persoonlijkheid en de organisatie waar je solliciteert.

Deze tips verschenen eerder op de Lifebrander site

Over Lifebrander

cv.nl Tags: ,


  1. 1 Trackback(s)

  2. apr 18, 2013: Vijf zaken die je beter kunt vermijden op je cv

Sorry, comments for this entry are closed at this time.

Menu