link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

Focus op resultaten


Focus op resultaten

focus op resultatenWe hebben het al eerder gezegd: je cv is je visitekaartje en niet je levensloop. Bij het maken van je cv is het niet de bedoeling om je volledige levensloop te vermelden, het is de bedoeling om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek. Dit betekent dat je alleen informatie in je cv moet opnemen die relevant is voor de functie én daarnaast informatie die aantoont wat je unieke talenten en eigenschappen zijn. Hierbij wordt één van de belangrijkste onderscheidende elementen nogal eens vergeten: de focus op resultaten. En dat is zonde, de banen liggen namelijk nog steeds niet voor het oprapen.

Taken, verantwoordelijkheden en resultaten

Het is verleidelijk om bij de beschrijving van je werkervaring alleen je taken en verantwoordelijkheden te noemen en niet de resultaten die je behaald hebt. Het is ook vaak lastiger om resultaten te noemen, domweg omdat je ze niet weet of omdat je samen met anderen verantwoordelijk was voor het behalen ervan. Daarnaast kost het meer tijd om resultaten goed te beschrijven. Toch loont het de moeite om de focus op resultaten te leggen.

Kracht van resultaten

Een cv met een aantal spraakmakende resultaten is namelijk veel krachtiger dan een cv met een lange opsomming van taken en verantwoordelijkheden. Resultaten zijn tastbaarder en hebben vaak meer betekenis voor de lezer en zorgen er zo voor dat een potentiële werkgever geïnteresseerd raakt en nieuwsgierig naar je wordt. Verantwoordelijkheden krijgen pas betekenis als je ook verteld wat je met deze verantwoordelijkheden gedaan hebt. Kortom: focus op resultaten!

Drie tips voor het beschrijven van resultaten op je cv

Om je alvast een beetje op weg te helpen hierbij de volgende drie tips:
tip 1) gebruik getallen waar het kan: wees zo exact mogelijk in de beschrijving van je resultaten, hiermee wordt je cv concreter en geloofwaardiger;
tip 2) probeer taken als resultaten te omschrijven: door je taken anders te omschrijven kan je iets concreter vertellen wat je precies hebt gedaan;
tip 3) vergelijk je resultaten: een behaalde omzet van 100.000 euro zegt op zich niet zo veel, het zegt iets meer als blijkt dat je hiermee de nr 1 verkoper was van de organisatie.

Avatar

Over Lifebrander

cv.nl Tags: ,


  1. 1 Trackback(s)

  2. apr 18, 2013: Drie tips om met je cv op te vallen

Sorry, comments for this entry are closed at this time.

Menu