link desc
Professioneel CV maken?
Klaar in 3 stappen!

Een LinkedIn profiel is geen cv


linkedin profiel is geen cvIn Nederland hebben inmiddels ongeveer 1,4 miljoen mensen een LinkedIn account. Steeds meer mensen stellen aan ons de vraag: “Waarom heb ik een digitaal cv nodig als ik al een LinkedIn account heb?” Daar zijn drie redenen voor.

Een cv is maatwerk
Het doel van een cv is om uitgenodigd worden voor een gesprek. Het is dus handig om alleen zaken op te nemen in je cv die hiervoor gaan zorgen. Als er iets is waarvan je het gevoel hebt dat je het moet uitleggen of er meer over moet vertellen, bewaar dat dan tot het sollicitatiegesprek. En je hoeft dus zeker ook niet volledig te zijn in je cv, neem alleen die zaken op die relevant zijn voor de functie waarop je solliciteert. Aangezien je dit niet met één LinkedIn account kunt, zal je altijd ook een cv nodig hebben.

Je cv is je visitekaartje
Een cv is niet je biografie maar je visitekaartje. Je wil dus ook dat het er zo goed en persoonlijk mogelijk uit ziet. Verder is het ook handig dat je cv geprint er goed uit ziet. Recruiters gebruiken het uitgeprinte cv vaak bij het gesprek en als geheugensteuntje achteraf. Een standaard LinkedIn account voldoet hier niet aan, het is niet persoonlijk en het ziet er geprint, naar onze mening, niet professioneel genoeg uit.

Geen ruimte voor competenties
Tenslotte biedt LinkedIn vooral ruimte voor werkervaring die je hebt opgedaan en opleidingen die je gevolgd hebt. Er is weinig ruimte om in te gaan op je competenties. En juist met je competenties kan je je onderscheiden van andere kandidaten. Alleen een LinkedIn profiel om te solliciteren lijkt ons dus geen goed idee.

Verhogen vindbaarheid van je cv
Kortom, het antwoord is wat ons betreft: Een LinkedIn profiel biedt onvoldoende ruimte voor maatwerk, het is niet professioneel/persoonlijk op te maken en biedt geen ruimte voor het etaleren van je competenties. Uiteraard kan je je LinkedIn profiel wel gebruiken om de vindbaarheid van je cv te verhogen. Dit doe je door je digitale cv in je LinkedIn profiel in te sluiten onder ‘my website’. Vervolgens kan je deze tekst veranderen in ‘mijn online cv’ of, beter nog ‘ambitieuze proces analist zoekt part time functie in de zorg’.

Avatar

Over Lifebrander

cv.nl Tags: ,


Geef je mening

Rob -

wat een ouderwetse gedachte ventileren jullie hier. Linkedin biedt voldoende plek om je competenties op te schrijven als je dat wilt.
Het is een schitterend medium om online je cv up to date te houden en geeft voor de werkgever voldoende indruk om een oordeel te hebben over de potentiele kandidaat en deze wel of niet uit te nodigen voor een gesprek.
In tijden van web2.0, social media en headhunters die een selectie kunnen maken is Linkedin juist een verademing tov die ouderwetse (hand) geschreven brief met bijlage.
Waar zijn jullie toch bang voor, ga met je tijd mee en gebruik Linkedin als tool (als werknemer en als werkgever)
grtn
-Rob

Dank voor je reactie! Ik denk dat we wel met onze tijd mee gaan door een alternatief te bieden voor LinkedIn. Een alternatief dat prima past in web 2.0 tijden. We hebben alleen onze twijfels bij LinkedIn als volledige vervanging van je cv om de redenen die we in de post genoemd hebben: geen maatwerk, nauwelijks opmaakmogelijkheden en beperkte ruimte voor competenties.

  1. 1 Trackback(s)

  2. jun 28, 2012: Digitaal cv: gimmick of noodzaak?

Sorry, comments for this entry are closed at this time.

Menu